NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Zonder kabel doorslijpen, stofarm werken

Zonder kabel doorslijpen, stofarm werken

Het nieuwe accu-doorslijpsysteem uit de vrije hand DSC-AGC 18 FH van Festool

Philipp Stahl, applicatietechnicus bij Festool: “Met het nieuwe doorslijpsysteem uit de vrije hand bieden wij een accu-aangedreven krachtpatser voor renovatie- en schilderwerkzaamheden die zowel qua robuustheid alsook met zijn uitstekende ergonomie nieuwe maatstaven zet. Met de DSC-AGC 18 FH kunnen minerale materialen zoals tegels en natuursteen stofarm en flexibel rechtstreeks op de bouwplaats doorgeslepen worden. Dankzij de vergrendelbare spil kan tijdens het werk in een handomdraai van schijf worden gewisseld.”

Festool dsc AGC 18 fh

Stofarm werken: proper doorslijpen en snijden

Dankzij de geïntegreerde afzuigkap wordt meer dan 95% van het vrijkomende stof direct naar de stofzuiger getransporteerd. Dit is ideaal voor het doorslijpen van minerale materialen in binnenruimtes. En bovendien wordt met behulp van het meegeleverde Bluetooth®-accupack de gekoppelde CLEANTEC-stofzuiger automatisch in- en uitgeschakeld. Het toerental van de slijpmachine kan traploos ingesteld worden waardoor elk materiaal op de juiste manier bewerkt kan worden. De DSC-AGC 18 FH is bovendien compatibel met de accupacks en opladers van het Festool 18 Volt-systeem. En de DSC-AGC 18 FH onderscheidt zich ook nog eens door uiteenlopende ergonomische details. Zo is bijvoorbeeld de aan- en uitschakelaar perfect gepositioneerd voor doorslijpwerkzaamheden en is het gehele apparaat optimaal uitgebalanceerd. De afzuigkap is zo geconstrueerd dat de gebruiker vrij zicht op het snijgebied heeft. Hierdoor kan uiterst precies en met een ongeëvenaard resultaat uit de vrije hand gesneden worden. Praktisch: voor het werken bij randen kan de afzuigkap eenvoudig naar voren geopend worden.

festool_dsc-agc18fh_03-kopieren

Zonder borstels, krachtig en duurzaam

Het kernstuk van de nieuwe DSC-AGC 18 FH is de koolborstelloze en dus onderhoudsvrije EC-TEC-motor. Deze zit in een geheel gesloten motorbehuizing die het motorblok beschermt tegen binnendringend stof. Ook de intelligente besturingselektronica zit in een vergoten behuizing om het binnendringen van stof te verhinderen. De EC TEC motor kent een zachte aanloop en werd bovendien met een elektronische overbelastingsbeveiliging uitgerust. Voor veiligheid en duurzaamheid zorgen bovendien de herstartbeveiliging, een digitale temperatuurbewaking en de motorrem. Het toerental van de DSC-AGC 18 FH kan traploos van 4.500 tot 8.500 omw/min worden geregeld. Om de trillingen voor de gebruiker tot een minimum te beperken, zijn de motor en de behuizing van elkaar gescheiden. Slimme details die de DSC-AGC 18 FH een maximum aan robuustheid en duurzaamheid verlenen. Het nieuwe doorslijpsysteem uit de vrije hand is vanaf september in de vakhandel verkrijgbaar.

Duurzaam, geen wegwerpproduct: 3 jaar gratis reparatie

De DSC-AGC 18 geniet van de volledige Garantie All-inclusive van Festool.

Dit betekent onder andere dat alle reparaties gedurende de eerste drie jaren na aankoop en gratis registratie, volledig gratis zijn. En dit geldt ook voor klassieke slijtage-onderdelen, accu’s en opladers.

Deze machine is een volwaardig en duurzaam Festool product.
Geen wegwerp-machine dus, zoals wel vaker in de markt voor dit soort machines voorkomt.

De AGC 18 is UNIEK in de wereld van de accu-slijpmachines.

De stofbestendigheid en duurzaamheid in combinatie met het uitgebreide Festool Service-aanbod maken dat de DSC-AGC 18 FH een investering meer dan waard is.

Technische gegevens DSC-AGC 18 FH

Accuspanning                  18 volt
Onbelast toerental            4.500–8.500 (min-1)
Schijf-Ø                          125 millimeter
Zaagdiepte                      27 millimeter
Spindeldraad                  M 14
Accucapaciteit Li-ion          5,2 Ah
Gewicht met Li-ion            2,7 kilo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details