Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Overig

Zesde filterinstallatie bij houtbewerker

Al 180.000 kubieke meter per uur afzuigcapaciteit

Lemahieu2 kopiëren
Het stof wordt gescheiden in witte en rode houtkrullen en via de bestaande transportleidingen afgevoerd naar zes opleggers van 100 kubieke meter elk.

Tekst | Nefelibata Unipessoal Lda.

Beeld | Nefelibata Unipessoal Lda.

20 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Lemahieu is geen onbekende naam in de houtindustrie. Al sinds 1932 is het familiebedrijf actief als importeur van hout en platen. Tien jaar geleden kwam daar de houtbewerking bij: zagen, schaven en impregneren. Ondertussen zijn er in totaal zo’n 80 medewerkers. In Gent en Antwerpen heeft Lemahieu stockageplaatsen. De houtbewerkingsactiviteiten gebeuren in Oostende. Daar vertelt gedelegeerd bestuurder Mike Lemahieu waarom hij voor de aanschaf van een zesde filter opnieuw bij Limoco ging aankloppen.

“Het is inderdaad al de zesde filterinstallatie die we bij Limoco besteld hebben. Niet ter vervanging, maar als uitbreiding. De vijf andere blowerfilterinstallaties zijn er ook nog. In totaliteit beschikken we over een capaciteit van zo’n 180.000 kubieke meter per uur. voor de afzuiging van zowat 250 kubieke meter houtkrullen per dag”, start Mike Lemahieu zijn verhaal.

“Na een onderbreking van de samenwerking met Limoco, die in de jaren 80 begon, werken we sinds een tiental jaren opnieuw samen met hen. We hebben toen alle materiaal van andere leveranciers vervangen door installaties van Limoco. Dit jaar hebben we een bestaande houtopslagloods omgevormd tot een bijkomende productiehal en geïnvesteerd in een nieuwe schaafbank en een CNC-machine. In totaal staan er nu acht schaafbanken, twee zaagmachines en één CNC-machine. Voor die nieuwe machines hadden we een extra stofafzuiging nodig, want er was niet meer voldoende capaciteit in de bestaande installaties.”

De nieuwe installatie is van het type ‘blowerfilter’, met een debiet van 34.000 kubieke meter per uur.

Filterinstallatie op de groei

De nieuwe installatie is van het type ‘blowerfilter’, met een debiet van 34.000 kubieke meter per uur. Er is nog reservecapaciteit voorzien voor eventuele uitbreidingen van het machinepark in de toekomst. Onderaan is de filter voorzien van een schraper die stofophoping voorkomt. Zoals gebruikelijk, werkt de installatie vraaggestuurd, in functie van het debiet dat op elk moment nodig is. Energiezuinigheid wordt namelijk een steeds belangrijker criterium. Het stof wordt gescheiden in witte en rode houtkrullen en via de bestaande transportleidingen afgevoerd naar zes opleggers van 100 kubieke meter elk.

“Ik apprecieer de open en transparante manier van communiceren van Limoco. Rechttoe rechtaan, zo heb ik het liefst. We zeggen allebei wat we te zeggen hebben en dat is precies de sterkte van de samenwerking. Uiteraard speelt de service ook een belangrijke rol. Met zoveel installaties kan er natuurlijk al eens iets voorvallen, maar de goede werking wordt door Limoco van op afstand opgevolgd. Als er een probleem is, komt Jan Stinkens altijd eerst zelf naar hier om het te bekijken. Binnen de week is er dan meestal een oplossing”, geeft Mike Lemahieu nog mee.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details