NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
XGT® als snoerloos antwoord op de marktvraag
Spectaculaire prestaties op batterijkracht, zoals met deze afkort-verstekzaag.

XGT® als snoerloos antwoord op de marktvraag

De Makita XGT®-accu’s bieden maximale kracht zonder snoer. Ze leveren een piekspanning van 40V, dat is dubbel zoveel als de 18V-accu’s van het LXT®-platform, dat al hoge prestaties leverde. XGT brengt nu een ongekende autonomie van stationaire krachtbronnen naar de werkvloer. Peter Bossens: “Bij Makita streven we ernaar klanten zo goed mogelijk te bedienen, met de best mogelijke selectie. Vandaar dat we verschillende platformen ontwikkelden, op maat van de uiteenlopende noden van de vakman. De CXT®-serie is ideaal voor wie zoekt naar lichte en compacte machines. LXT beantwoordt aan de vakman die voor multifunctionele en compatibele machines gaat. Met XGT is er nu ook een accuplatform voor heavy duty klussen.”

Ondertussen gaat de ontwikkeling van nieuwe machines bij Makita onverminderd door. Voor het nieuwe XGT-platform, maar ook voor CXT en LXT. Enkele voorbeelden zijn de DBS180 (accu bandschuurmachine 9 mm 18V LXT), DDA450 (haakse boormachine met hoog koppel 18V LXT), DPV300/PV301 (Accu schuur- en polijstmachine CXT en LXT) en de DTM52 (Accu Multitool 18V LXT) met volledige StarlockTM compatibiliteit. En er valt nog veel meer te ontdekken.

Meer kracht, duurzaamheid en slimme technologie

In vergelijking met hun voorgangers bieden de XGT-machines meer kracht, duurzaamheid en een snellere oplaadtijd. Deze machines zijn gekenmerkt door een zeer goede vermogen/gewichtsverhouding. Ondanks het grote vermogen zijn ze relatief compact en goed uitgebalanceerd. De accu’s gelijken qua vorm en formaat trouwens op hun collega’s van de LXT en de CXT-reeks. “Momenteel zijn accu’s beschikbaar in 2,5 Ah (90 Wh), 4,0 Ah (144 Wh) en 5,0 Ah (180 Wh) versie en we verwachten accu’s met een nog grotere capaciteit om de autonomie bij zware toepassingen te vergroten. De laadtijden van XGT accu’s in combinatie met de XGT snellader DC40RA zijn bijzonder goed. Een 2,5 Ah accu bijvoorbeeld kan opgeladen worden in amper 28 minuten. De XGT®-lader kan via een adapter trouwens ook gebruikt worden om LXT®-accu’s nog sneller te laden. De nieuwe accu’s en machines bevatten slimme technologie”, vult Peter Bossens aan. “Dat laat hen toe digitaal met elkaar te communiceren voor optimale prestaties. Het helpt bovendien om de machines aan te passen aan de toekomstige technologische ontwikkelingen.” 

Samen met de XGT® accutechnologie introduceert Makita nieuwe functionaliteiten, zoals de elektronische koppelinstelling bij de schroef- en boormachines die de koppeling vervangt. Met deze functie kan je zeer precies instellen bij welk koppel het vastschroeven moet stoppen en het systeem werkt optimaal bij zowel lage als hoge koppelwaarden. Steeds meer machines zijn ook voorzien van een elektronische beveiliging die de motor uitschakelt wanneer de belasting abnormaal toeneemt of wanneer het toestel een ongewone zwenkbeweging maakt. Een grote boost voor de veiligheid.

Een multitool met ongeziene kracht.

Innovatie en doorontwikkeling

Recent werden enkele machines geïntroduceerd die gebruik maken van twee 40Vmax accu’s in serie. Dit resulteert in een verdubbeling van de spanning (maximaal 80V) en dus ook het vermogen. In de praktijk vertaalt zich dat naar spectaculaire prestaties. Dergelijke machines kunnen qua kracht moeiteloos de vergelijking aangaan met gesnoerde machines met het grote voordeel van optimale bewegingsvrijheid. “We verwachten dat deze configuratie zijn dienst zal bewijzen in tal van toepassingen die zeer veel vermogen vergen, zoals boor- en breekhamers, haakse slijpers, stationaire afkort- en verstekzagen, stofzuigers en diverse tuinmachines. De nieuwe XGT®-serie zal dus blijven evolueren parallel met de toonaangevende 18 V LXT®-serie”, besluit Peter Bossens.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details