NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
In with the old, out with the new

In with the old, out with the new

We leven in een hectische wereld vol prikkels, waarin we al te vaak bezig zijn met het nastreven van het perfecte plaatje. Wanneer we thuiskomen, zoeken we graag rust en warmte op. En dat hoeft allemaal niet zo perfect te zijn. Net daarom is verweerd parket in opmars. Rubio Monocoat volgt die trend op de voet.

Natuurlijke, authentieke materialen doen het steeds beter op de interieurmarkt. Bij parket vertaalt zich dat in planken met grote noten, barstjes, kleurschakeringen en zo meer. Die kleine details maken een authentieke vloer net perfect imperfect. Het recupereren van echte authentieke vloeren uit kastelen, herenhuizen, schuren of zelfs treinwagons is momenteel booming. Maar ook voor wie eerder vertrouwt op de kwaliteiten van een nieuw parket, is een verweerde look perfect haalbaar.

Rubio Monocoat
Met een uitgebalanceerd kleurenpalet helpt Rubio Monocoat nieuwe planken een verweerde look geven. 

Nieuwe voorbehandeling voor typische kleuren
Specifieke houtbewerkingen laten nieuwe planken eruit zien alsof ze de tand des tijds hebben doorstaan. Maar naast de kleine imperfecties die de jaren met zich meebrengen, zijn het vooral de warme kleuren en de kenmerkende kleurschakeringen die typisch zijn voor authentieke vloeren. Met de correcte afwerkingsproducten krijgt een nieuw parket een realistische verweerde look.

Naast het effectief roken van hout, zijn er tal van reactieve producten op de markt om een extra gerookte of verweerde uitstraling aan het hout te geven. Sinds kort heeft Rubio Monocoat een nieuwe voorbehandeling aan dit rijtje toegevoegd: de niet-reactieve Rubio Monocoat Pre-Aging. Dit product maakt een diepe kleuring met subtiele accenten mogelijk, maar dan zonder de minpuntjes die zijn reactieve broertjes met zich meebrengen. 

Rubio Monocoat

Rubio Monocoat
Rubio Monocoat bundelde de houttrends voor 2019 in hun eerste magazine.

De look van een reactieve beits, zonder de nadelen
Rubio Monocoat Pre-Aging is een niet-reactieve watergebaseerde voorbehandeling van hoge kwaliteit. Het product is aan te brengen op vrijwel alle houtsoorten – ook hout dat geen tannines bevat – doordat de werking van het product niet afhankelijk is van het looizuurgehalte van het hout. Dit in tegenstelling tot reactieve beitsen die enkel gebruikt kunnen worden op looizuurhoudende houtsoorten. Rubio Monocoat Pre-Aging kleurt eveneens de harde stukken van het hout en het spint, zonder overlappingen bij de applicatie.

Dankzij de finale behandeling en bescherming met Rubio Monocoat Oil Plus 2C wordt de perfect verouderde look een haalbare kaart voor elk project.  En minstens even belangrijk, de vloer zal er niet alleen authentiek en robuust uitzien, maar het ook zijn. Rubio Monocoat Oil Plus 2C kleurt én beschermt het hout in één enkele laag. Zo krijg je een uitstekende vlekresistentie.

Diepe kleuring met subtiele accenten
Zoals het een King of Colours betaamt, werd ook voor de Rubio Monocoat Pre-Aging een uitgebreid en gebalanceerd kleurenpalet ontwikkeld. Rubio Monocoat Pre-Aging is beschikbaar in tien standaardkleuren. Het kleurengamma gaat enerzijds van een lichtere naar donkere gerookte look, waarbij de kleuren onderling mengbaar zijn tot de variant die de klant wenst. Anderzijds is er een gamma vergrijsde kleuren die ook onderling mengbaar zijn. In combinatie met Rubio Monocoat Oil Plus 2C als finale bescherming, krijg je een quasi onbeperkt gamma aan creatieve mogelijkheden.

Rubio Monocoat

De trends van 2019 in één magazine
Bij Rubio Monocoat zit de passie voor hout in het DNA. Het doel van de producten is in eerste instantie het hout te beschermen en de levensduur ervan te vergroten. Maar als de medewerkers daarbij het hout kunnen laten schitteren in al zijn facetten, laten ze die kans zeker niet onbenut.

De voorbije twee jaar lanceerde het bedrijf, naast de 40 standaardkleuren, telkens de Rubio Monocoat Colour Trends. Dat zijn collecties met frisse, nieuwe kleuren, geïnspireerd op de woon- en kleurentrends van dat jaar. Voor 2019 verzamelde Rubio Monocoat alle trends voor het gebruik van hout in het interieur in een magazine. Een primeur. Het resultaat is een leuke bron van inspiratie voor alle wood-lovers onder ons, met tips hoe Rubio Monocoat hieraan kan bijdragen. 

Nieuwsgierig? Vraag je magazine aan via de website www.rubiomonocoat.com.

Tekst en beeld: Rubio Monocoat

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details