Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Houtbewerking

Wind in de zeilen voor Noblesse

Van enige COVID-19 perikelen is bij Noblesse Benelux weinig te merken.

F45 3 besturingen gecomprimeerd kopiëren

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Noblesse Benelux

2 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

et is er alle hens aan dek om de lawine aan bestellingen op te vangen. Een en ander heeft te maken met het feit dat de verdeler van houtbewerkingsmachines sinds januari ook de formaatzagen van het gereputeerde Altendorf verkoopt. Hiermee heeft de firma het gamma opnieuw met een sterk merk aangevuld.

Sinds 1953 is Noblesse Benelux een gewaardeerde partner in de sector van houtbewerking. Met de focus op de verkoop van machines en gereedschappen voor verschillende niches slaagde de firma erin een uitgebreide portefeuille van tevreden klanten op te bouwen. “Dit wil niet zeggen dat we doorheen de jaren niet zijn geëvolueerd”, vertelt salesmanager Werner Kennes. “De eerste decennia maakten we naam en faam met machines voor massieve houtbewerking. Eind jaren negentig besliste het toenmalige management om de krachten te bundelen met een verdeler uit het Brusselse. Dit bleek de start van een totaal nieuw hoofdstuk te zijn. Want sindsdien bedienen we ook met succes de plaatindustrie.”

Commerciële beperking opgeheven

In deze nieuwe afnemersmarkt detecteerde Noblesse Benelux al snel de nood aan kantenaanlijmers. “Met ‘Hebrock’ vonden we in 2011 de ideale producent van dit type machines”, aldus Werner Kennes. “Sindsdien is dit merk zelfs één van onze grootste commerciële succesverhalen. Toen deze fabrikant twee jaar geleden door Altendorf Group werd overgenomen, kreeg de vraag zelfs nog een extra boost. Veel klanten waren namelijk ook geïnteresseerd in de formaatzagen van deze fabrikant. Helaas konden we deze niet in ons gamma opnemen omwille van exclusiviteitscontracten met andere verdelers. Sinds 1 januari 2021 is daarin verandering gekomen. Vanaf nu kan elke professional in België bij ons terecht voor het totale assortiment van de Altendorf Group. Dit opent voor ons natuurlijk flink wat commerciële opportuniteiten. Enerzijds omdat we ons assortiment formaatzagen opnieuw met een erg kwalitatief merk hebben kunnen uitbreiden. Anderzijds omdat we nu voordeelpakketten kunnen aanbieden. Een formaatzaag en kantenaanlijmer zijn nu eenmaal de eerste machines die een starter in de plaatindustrie nodig heeft.”

Werken in vertrouwen

Natuurlijk is het uitgebreide assortiment niet het enige dat Noblesse Benelux de wind in de zeilen geeft. “De vakman associeert ons met kwaliteit en vertrouwen”, legt Werner Kennes uit. “Doorheen de jaren hebben we onze leveranciers altijd zorgvuldig gekozen. We werken bijna uitsluitend met fabrikanten die zich op één type van machine toeleggen en een erg lange opvolging garanderen. Onze klanten kunnen vele jaren rekenen op wisselstukken. Momenteel draaien nog verschillende machines die in de jaren zeventig werden aangekocht. Deze troef combineren we met een eigen technische ploeg die veel kennis en expertise heeft. Wij voeren alle herstellingen en onderhoudswerkzaamheden zelf uit, zowel ter plaatse als in ons atelier in Londerzeel. Vinden we toch niet het juiste onderdeel, dan maken we het zelf, via reverse engineering. Want we werken steeds vanuit de filosofie dat elke klant, groot en klein, voor 100 procent op ons moet kunnen rekenen. Daarom hebben we ook de meest courante machines altijd in voorraad.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%