NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Wind in de zeilen voor Noblesse

Wind in de zeilen voor Noblesse

et is er alle hens aan dek om de lawine aan bestellingen op te vangen. Een en ander heeft te maken met het feit dat de verdeler van houtbewerkingsmachines sinds januari ook de formaatzagen van het gereputeerde Altendorf verkoopt. Hiermee heeft de firma het gamma opnieuw met een sterk merk aangevuld.

Sinds 1953 is Noblesse Benelux een gewaardeerde partner in de sector van houtbewerking. Met de focus op de verkoop van machines en gereedschappen voor verschillende niches slaagde de firma erin een uitgebreide portefeuille van tevreden klanten op te bouwen. “Dit wil niet zeggen dat we doorheen de jaren niet zijn geëvolueerd”, vertelt salesmanager Werner Kennes. “De eerste decennia maakten we naam en faam met machines voor massieve houtbewerking. Eind jaren negentig besliste het toenmalige management om de krachten te bundelen met een verdeler uit het Brusselse. Dit bleek de start van een totaal nieuw hoofdstuk te zijn. Want sindsdien bedienen we ook met succes de plaatindustrie.”

Commerciële beperking opgeheven

In deze nieuwe afnemersmarkt detecteerde Noblesse Benelux al snel de nood aan kantenaanlijmers. “Met ‘Hebrock’ vonden we in 2011 de ideale producent van dit type machines”, aldus Werner Kennes. “Sindsdien is dit merk zelfs één van onze grootste commerciële succesverhalen. Toen deze fabrikant twee jaar geleden door Altendorf Group werd overgenomen, kreeg de vraag zelfs nog een extra boost. Veel klanten waren namelijk ook geïnteresseerd in de formaatzagen van deze fabrikant. Helaas konden we deze niet in ons gamma opnemen omwille van exclusiviteitscontracten met andere verdelers. Sinds 1 januari 2021 is daarin verandering gekomen. Vanaf nu kan elke professional in België bij ons terecht voor het totale assortiment van de Altendorf Group. Dit opent voor ons natuurlijk flink wat commerciële opportuniteiten. Enerzijds omdat we ons assortiment formaatzagen opnieuw met een erg kwalitatief merk hebben kunnen uitbreiden. Anderzijds omdat we nu voordeelpakketten kunnen aanbieden. Een formaatzaag en kantenaanlijmer zijn nu eenmaal de eerste machines die een starter in de plaatindustrie nodig heeft.”

Werken in vertrouwen

Natuurlijk is het uitgebreide assortiment niet het enige dat Noblesse Benelux de wind in de zeilen geeft. “De vakman associeert ons met kwaliteit en vertrouwen”, legt Werner Kennes uit. “Doorheen de jaren hebben we onze leveranciers altijd zorgvuldig gekozen. We werken bijna uitsluitend met fabrikanten die zich op één type van machine toeleggen en een erg lange opvolging garanderen. Onze klanten kunnen vele jaren rekenen op wisselstukken. Momenteel draaien nog verschillende machines die in de jaren zeventig werden aangekocht. Deze troef combineren we met een eigen technische ploeg die veel kennis en expertise heeft. Wij voeren alle herstellingen en onderhoudswerkzaamheden zelf uit, zowel ter plaatse als in ons atelier in Londerzeel. Vinden we toch niet het juiste onderdeel, dan maken we het zelf, via reverse engineering. Want we werken steeds vanuit de filosofie dat elke klant, groot en klein, voor 100 procent op ons moet kunnen rekenen. Daarom hebben we ook de meest courante machines altijd in voorraad.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details