NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Wereldwijde lancering van nieuwe ROBLAND modellen

Wereldwijde lancering van nieuwe ROBLAND modellen

ROBLAND is ook dit jaar aanwezig op LIGNA in hal 13 (stand E41). Dit jaar presenteert ROBLAND met trots haar nieuwe paneelzagen en tafelzaag aan de houtbewerkingswereld. Naast de nieuwe machines zal ook het bestaand ROBLAND-programma vertegenwoordigd zijn op de stand. Bovendien zullen er demonstraties plaatsvinden op de CNC boormachine, BM3000. 

In 2018, 50 jaar na de oprichting, komt ROBLAND met haar nieuwe serie paneelzagen uit. De Z300-, Z400- en Z500-serie vervangen de vorige Z3200-, NZ3200- en PS-serie en verbeteren deze op verschillende niveaus. Verkoopdirecteur Patrick Guéry: “Telkens heeft de klant de keuze tussen handmatig, elektrisch, 1-as en 3-assen aangedreven machines. Nieuw is dat elk model een gietijzeren zaagbeugel heeft die roteert op schalen, evenals stevigere lagers op de zaagas. Hierdoor worden trillingen onderdrukt en de nauwkeurigheid verhoogd. Daarnaast zijn er veel nieuwe opties, zoals een in de loopwagen geïntegreerde start/stop-optie en een ledstrip die als extra veiligheid brandt bij gebruik van de voorritser. Met het revolutionaire DDF-systeem (dubbel digitale flipper), zullen veel schrijnwerkers plaatmateriaal soepeler en nauwkeuriger kunnen verwerken. “We hebben er hard aan gewerkt om nog beter aan de behoeften van de individuele klant te voldoen.”

M500

Nieuwe M500-serie
ROBLAND zal in 2019 tijdens LIGNA haar nieuwe tafelzagen lanceren met de naam M500 M en de M500 EL. De M500-serie bevat de technische verbeteringen van de nieuwe paneelzagen die vorig jaar werden gelanceerd.

Het zaagblad draait in gietijzeren schalen en de flensmotor veroorzaakt minder trillingen. Het BOS-systeem blijft behouden op de loopwagens. Dit letterwoord staat voor Balls on Steel en verwijst naar de ronde staven in het profiel van de ROBLAND-loopwagen en de ballen in een kogelkooi. Hierdoor loopt de loopwagen soepeler en is het risico op beschadiging kleiner. Mochten er toch beschadigingen optreden, volstaat het de stangen even te draaien om een nieuw glad roloppervlak te bekomen. De loopwagen voelt dan weer als nieuw aan. Robland introduceerde tot slot bij de vorige LIGNA-editie een nieuwe overhangende zaagkap met geïntegreerde afzuiging in de buis die zorgt voor betere stofafzuiging.   

M500

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details