NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Welke bouwfolie moet je kiezen?

Welke bouwfolie moet je kiezen?

Je bent een huis aan het bouwen en je wil in de toekomst totaal geen problemen krijgen. De gevelbekleding die je hebt besteld wil je op de juiste wijze monteren en je vraagt jezelf af welke bouwfolie je daarvoor het beste kunt bestellen.

Bedenk altijd eerst dat er een koude en een warme kant is van de te bekleden muur. De koude kant is de gevelzijde en de warme kant de binnenzijde. Dat is dus straks de binnenmuur in je huis. Aan beide kanten moet bouwfolie gebruikt worden. Maar die verschillen wel van elkaar. Een open folie aan de gevelzijde en een dampdichte folie aan de binnenzijde.

Binnenzijde

De dampdichte folie, of dampfolie, die je aan de binnenzijde gebruikt kun je voor verschillende andere doeleinden ook gebruiken. Bijvoorbeeld als je het tapijt op de trap wil beschermen wanneer je de muren gaat schilderen kun je ook dampfolie kopen. Maar in principe is dit dus een speciale niet vochtdoorlatende folie ter bescherming van je binnenmuur.

Gevelzijde

Door open bouwfolie aan de buitenzijde, de gevelzijde, te gebruiken kunnen vochtdampen van binnen in de muur doorgelaten worden naar buiten door middel van de goede ventilatie. Door deze dampdoorlatendheid wordt condensatie die in het isolatiemateriaal in de muur ontstaan is weer makkelijk naar buiten verdampen. Maar bouw folie is natuurlijk is voor allerlei doeleinden geschikt. Even snel iets afdekken. Of om meubels bij een verhuizing te beschermen. Duurzame bouwfolie transparant, vervaardigd van LDPE, kan gerecycled worden bij meerdere bedrijven in Nederland. LDPE is de afkorting van Low Density Polyetheen (Lage Dichtheid Polyetheen). Het is gemaakt van olie. Het is een zacht en taai materiaal dat goed te hergebruiken is als grondstof voor kunststofindustrie. Het is waterafstotend, en isolerend. Bovendien is het bestand tegen zuren. Ideaal om te recyclen. Je kunt er namelijk weer flessen van maken, of nieuwe inpakfolie op rol. Of flessen, verpakkingsfolie, zakken, pleisters, plastic tassen en zelfs binnenkanten van melk- en frisdrankpakken en computeronderdelen kunnen er weer van gemaakt worden.

Als je wilt verhuizen is bouwfolie kopen een goed idee. Je kunt al je meubels er snel en makkelijk mee inpakken en ze op deze manier goed beschermen tegen vuil en kleine beschadigingen tijdens transport.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details