NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“We vertrekken vanuit het product”
In de showroom van Arcadel staan een tiental manipulatoren opgesteld.

“We vertrekken vanuit het product”

Met pneumatische manipulatoren is alles een fluitje van een cent. Eén werknemer is nodig voor de bediening ervan, de machine doet de rest. Bovendien is het een ergonomische oplossing.

“Een heleboel vragen stellen over het te manipuleren product, de beweging die moet gebeuren en de wensen van de klant, dat is ons beginpunt in elk verhaal.” Aan het woord is Thierry Reverse, zaakvoerder van Arcadel, al sinds 1991 exclusief verdeler van de pneumatische manipulatoren van het Italiaanse Dalmec in België. “Met onze op maat gemaakte oplossingen willen we het welzijn en de productiviteit van werknemers bevorderen. Want werknemers zijn nu eenmaal het grootste kapitaal van elke firma.”

Eigen productie

“Het product dat moet gemanipuleerd worden, komt meteen aan bod”, verduidelijkt Reverse. “Het gewicht, het formaat, de lengte, de breedte, de dikte, het materiaal en haar karakteristieken: deze parameters bepalen allemaal mee de weg die we inslaan op zoek naar de oplossing. We bezoeken de klant om goed in te schatten waar we het eindresultaat moeten installeren, want ook de locatie zorgt voor parameters waarmee we rekening moeten houden. Op de tekentafel starten onze ontwikkelaars met de lifttool en van daaruit gaan we verder met het hele systeem errond. De productie gebeurt in Italië. Dalmec maakt elke component zelf. Bij ons dus geen assemblage van onderdelen van verschillende fabrikanten, wel eigen productie. Een uitgebreide controle voor, tijdens en na het productieproces garandeert de topkwaliteit van elke component.”

Een op maat gemaakte manipulator maakt het werken met grote en/of zware materialen een pak eenvoudiger.

Kom beleven

Arcadel heeft in haar thuisbasis in Roeselare een volledig ingerichte showroom waar een tiental manipulatoren ter beschikking staan. “Potentiële klanten krijgen hier een mooi beeld van de eindeloze mogelijkheden”, stelt Reverse. “Een demonstratie van de toestellen overtuigt de meeste mensen van hoe gemakkelijk zwaar werk wel kan zijn dankzij onze oplossingen. Kom de flexibiliteit van deze opstellingen ervaren. We ontvangen je graag.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details