NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“We openen deuren,we sluiten er geen”
Wim Waelkens – “Het tekort aan menselijk kapitaal is een enorme uitdaging.”

“We openen deuren,we sluiten er geen”

Wim Waelkens – Business Unit Manager ARLU

Een positieve houding in het leven brengt je ver. Bij ARLU openen we deuren, we sluiten er geen. Dat wil zeggen dat we ons bezig houden met alles wat deuren of poorten doet draaien, schuiven of pivoteren. Zowel binnen als buiten. Met die positieve attitude nemen we als bedrijf ook deel aan Prowood, een ontmoetingsmoment voor de hele sector. En in die sector gaat het goed. Het interieur krijgt momenteel veel aandacht waardoor er ruimte is om met innovatieve concepten op de markt te komen. Zo helpt ook ARLU een mooie woon- en/of werkomgeving te creëren.

In de interieurwereld tref je vandaag twee stromingen. Enerzijds is er de strakke, minimalistische stijl waarin beslag en deurstijlen zoveel mogelijk weggewerkt worden. Bij ARLU spelen we daar bijvoorbeeld op in met de argenta® Invisidoor. Anderzijds merken we dat beslag ook als accent dienst doet. Vooral met warmere tinten is dat een geslaagde combinatie. Zwart en wit doen het nog altijd uitstekend, maar een materiaal zoals koper wint terrein.

Toch staat onze sector ook voor uitdagingen. Niet in het minst de aanvoer van materialen door de wereldwijde tekorten aan grondstoffen. We weten dat we hier zeker niet alleen in staan, dat nog andere sectoren met dit probleem kampen. Een veel grotere uitdaging is het tekort aan menselijk kapitaal. Het is zeer moeilijk om goede en gemotiveerde mensen te vinden. Hierdoor zet onze sector steeds meer in op digitalisering en automatisatie. Dat is een work in progress, maar maakt het werk wel eenvoudiger. Voor onze klanten en voor onze werknemers. Zo ben ik er van overtuigd dat het een goede zaak is om onze informatie beter en sneller beschikbaar te stellen. De klant wint tijd omdat hij alles op een centrale plek vindt en onze mensen kunnen efficiënter werken. Daarom is het een goede zaak om te investeren in onder meer tools die het hele proces van ontwerpen tot bestellen omvatten. Begin dit jaar zijn wij dan ook van start gegaan met de uitbouw van onze online digitale tool ARLU Connect. 

Tot slot merken we op dat de hele bouwsector evolueert. Alles moet er veel sneller gaan omdat er een algemeen tekort is aan werkkrachten. Als sector moeten we daar op inspelen door meer totaaloplossingen en kant-en-klare producten aan te leveren, die op de werf enkel nog geïnstalleerd moeten worden. Uitdagingen genoeg, maar met een positieve blik kunnen we die met z’n allen aan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details