NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“We breathe fasteners”
pgb-Europe produceert in eigen beheer een breed aanbod aan nylon en mechanische verankeringen.

“We breathe fasteners”

pgb-Europe is een gerenommeerde totaalleverancier van bevestigingssystemen en handgereedschappen. Een bijzonder uitgebreid productassortiment en een uitstekende dienstverlening zijn slechts twee van de vele troeven van deze familieonderneming.

pgb-Europe beschikt over een zevental merken met een eigen, constante kwaliteitsuitstraling.

Bevestigingsmaterialen. Van kleine schroefjes tot Europees genormeerde constructiebouten. Van nylon pluggen tot seismisch gekeurde verankeringen. Het zijn de zichtbare of onzichtbare verbindingen die bouwprojecten samenhouden als onmisbare schakels. Een belangrijke constante in het beleid van pgb-Europe is de kwaliteit van de producten en businessprocessen. Sinds 2002 is het bedrijf ISO 9001-gecertificeerd, waarna het kwaliteitshandboek alleen maar verder verfijnd werd.

“Productkwaliteit begint bij een correcte leveranciersselectie”, verduidelijkt Johannes Heye, managing director bij pgb-Europe. “Potentiële leveranciers worden daarom grondig geaudit en persoonlijk bezocht. Via een certificatiematrix zorgen we voor een constante evaluatie, zodat de degelijkheid van onze producten gegarandeerd is. Bij elke stap in het productieproces worden onze producten namelijk gecontroleerd. En alvorens ze de productiefaciliteit verlaten, vindt een grondige kwaliteitscontrole plaats. Binnenkomende goederen ondergaan dan weer een visuele controle op bijvoorbeeld productmarkering, etikettering enzovoort. Ook steekproefsgewijs vinden inspecties plaats. Via een doorgedreven batchmanagementsysteem is elk product altijd volledig traceerbaar. Afhankelijk van ons inspectieplan worden verschillende karakteristieken gecontroleerd. In de eigen QC-ruimte voeren we met state of the art apparatuur dimensionale, mechanische en metallurgische testen uit.”

pgb-Europe is een echt familiebedrijf, waar ondertussen de derde generatie aan het roer staat.

Meer dan 80.000 artikelreferenties

“Met meer dan 80.000 artikelreferenties, waarvan er goed 30.000 direct beschikbaar zijn, bieden we onze klanten logistieke en e-commerceoplossingen volgens het onestopshopprincipe”, stelt Heye. “Vertrouwde en bewezen productkwaliteit onder één dak om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken.” Intelligent voorraadbeheer betekent voor het bedrijf een optimalisatie van de bestelhoeveelheid, de voorraad en de locatie van de voorraden. Heye: “Voor een feilloze transportlevering werken we samen met sterke partners, waarbij de klant kan rekenen op flexibele leveringsopties, gaande van on- en off-site tot remote-site leveringen.”

Het hoofdkantoor en verdeelcentrum van pgb-Europe bevindt zich in het Oost-Vlaamse Melle.

Optimale dienstverlening

Het is het dagelijks streven van de pgb-Europe-medewerkers om klanten niet alleen snel en adequaat van de gevraagde kwaliteitsproducten te voorzien, maar ook met een optimale dienstverlening. Al meer dan zestig jaar is pgb-Europe dan ook een gevestigde waarde en betrouwbare partner als leverancier en fabrikant van de beste bevestigingsmaterialen. Dat zit dan ook al drie generaties lang in de genen van dit familiebedrijf, nadat Marcel Pennoit en Henriette Grootaert in 1956 met hun bescheiden eenmanszaak – ‘Pennoit-Grootaert Boutenhandel’ – de aanzet gaven tot het moderne, vooruitstrevende bedrijf dat pgb-Europe vandaag is. pgb-Europe is uitgegroeid tot een toonaangevende en internationale speler op het vlak van bevestigingsmaterialen door consequent te blijven inzetten op productkwaliteit, technische kennis en maatwerk per klant. Samen met een ervaren, gepassioneerd medewerkersteam focust de familiale onderneming op langetermijnpartnerships om een duidelijke win-winsituatie te creëren door de pgb-Europe-kwaliteitsproducten blijvend van toegevoegde waarde te voorzien. De passie voor het product en voor de klant blijven verder groeien. ‘We breathe fasteners’, zoals het bedrijfsmotto dan ook terecht luidt.

Intelligent voorraadbeheer betekent voor het bedrijf een optimalisatie van de bestelhoeveelheid, de voorraad en de locatie van de stock.

Constante kwaliteit en competitieve prijs

Met zijn enorme productassortiment speelt pgb-Europe in op alledaagse en specifiekere behoeften aan bevestigingsmaterialen. “Onze dienstverlening gaat echter verder dan enkel het betrouwbare kwaliteitsproduct”, stelt Heye. “Een doorgedreven persoonlijke service en het volledig ontzorgen van de klant staan bij ons centraal. pgb-Europe biedt op maat gemaakte opleidingssessies en productdemonstraties aan. De theorie wordt ondersteund door een aantal praktijkvoorbeelden en demonstraties. pgb-Europe is daarnaast al lang actief in diverse commissies, zowel op lokaal als op Europees niveau, om steeds perfect geïnformeerd te zijn over de recentste richtlijnen en normen. Heye: “Om de verschillende producten in ons brede assortiment te kunnen onderscheiden, beschikt pgb-Europe over een zevental merken met een eigen, constante kwaliteitsuitstraling. Al vele jaren worden onze diverse bevestigingsmaterialen vakkundig geproduceerd volgens onze technische ontwerpen en kwaliteitseisen. In eigen beheer produceren we ETA-gekeurde verankeringen in onze Poolse vestiging. Verschillende strategische partnerships verzekeren de constante kwaliteit en competitieve prijs van onze producten.” pgb-Europe houdt de vinger aan de pols om de marktevoluties van bij de bron op te volgen en innovatieve producten te ontwikkelen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details