NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Waarom LED verlichting een verstandige keuze is

Waarom LED verlichting een verstandige keuze is

Waarom LED verlichting een verstandige keuze is

LED lampen hebben de toekomst. En dat is niet zonder reden, deze verlichting zorgt voor vele voordelen in jouw huishouden! Hoe dat zit? Lees verder hoe deze techniek jou kan helpen in het verduurzamen van jouw woning.

Flink besparen op de stroomkosten

Als je nog niet echt bekend bent met LED verlichting wordt dat toch echt tijd. Deze verlichting heeft namelijk een erg groot voordeel: de efficiëntie is erg hoog. Als je nu bijvoorbeeld gebruik maakt van halogeen verlichting in je woning, kan dat veel schelen op de rekening als je deze lampen vervangt. Een gemiddelde halogeenlamp verbruikt 50 watt, een LED lamp slechts 5! Als je dit verbruik op jaarbasis berekent, kan dat een flink verschil maken.

Betere levensduur

Niet alleen bespaar je geld op het gebied van energie: LED lampen hebben een flinke levensduur van maar liefst 50.000 branduren. Zo bespaar je ook op de aanschafkosten als je gaat vergelijken met andere verlichting met een oudere techniek.

Handige toepassingen

LED lampen hebben dankzij het lage verbruik het voordeel dat ze erg makkelijk op diverse plaatsen toepasbaar zijn. Je hebt meestal geen externe voeding nodig, batterijen kunnen al voldoende zijn voor een goede werking. LED strips kan je ook gebruiken om je meubels van een leuk kleurtje te voorzien. Stroom hoef je dan enkel via een USB aansluiting (van de televisie of computer) te voorzien zodat je niet met extra kabels in de weer bent op onhandige plaatsen.

Geen brandgevaar

Nog een groot pluspunt van LED lampen is dat er weinig warmte verloren gaat van de opgegeven energie. Waar je bij een halogeen lamp je handen kunt branden aan het glas, voelt een LED lamp slechts wat warmer aan. Hierdoor kan je zonder zorgen je lampen in de buurt van kinderen en dieren houden.

Controle via een app

Domotica en slimme systemen hebben de toekomst. Omdat je makkelijk via een app de controle kunt houden over de verlichting thuis, zorg je niet alleen dat je de stroomkosten binnen de perken houdt, maar kan je ook juist automatisch de verlichting aan laten gaan als het donker is als je laat thuis bent.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details