NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vooruitblik naar Prowood 2024
Prowood is het trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid in België.

Vooruitblik naar Prowood 2024

Het trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid

Het lijkt nog veraf, maar we blikken al vooruit naar de komende editie van Prowood. Van 20 tot 24 oktober 2024 is Flanders Expo Gent opnieuw de uitvalsbasis voor de gerenommeerde vakbeurs. Het evenement vormt het trefpunt voor de houtverwerkende nijverheid in België, waar tal van standhouders aanwezig zijn met kennis en ervaring in onder andere houtbewerkingsmachines, softwaresystemen en een ruim aanbod aan toelevering. Vanaf 2024 richt Prowood zich ook op buitenschrijnwerk en houtbouw. 

Prowood ging voor het eerst door in 2003. Afwisselend met de beurs Hout Pro+ in Nederland wordt het evenement driejaarlijks georganiseerd. Dat heeft als voordeel dat exposanten en bezoekers elke editie een grote honger hebben naar alle nieuwigheden op de markt. Claever Associates organiseert het evenement en overlegt regelmatig met de adviesraad die is samengesteld uit prominenten uit de houtindustrie. Salesmanagers bij Claever Anja Stuerbout licht toe: “Samen met onze adviesraad volgen we de actualiteit in de branche op. Deze raad werd opgericht met het oog op een rechtstreeks en permanent contact met de sector en is samengesteld uit experten in de houtbewerking en toeleveringssector, en onafhankelijke adviesorganen.”

Tal van gepassioneerde standhouders stellen hun innovaties en vernieuwde toepassingen voor.

Beurs met brede invalshoek

Tijdens de vakbeurs focust Prowood op twee grote lijnen. Enerzijds heb je houtbewerking- en verwerkingsmachines, anderzijds de toeleveringsindustrie. Anja: “De houtsector is een traditionele markt. Uiteraard is er vernieuwing en innovatie, de sector staat zeker niet stil. Al is het voor exposanten niet realistisch om jaarlijks nieuwe producten voor te stellen, omdat nieuwe ontwikkelingen tijd vergen. Bovendien gaat het hier ook over grote machines die veel ruimte innemen op de beurs. Die verplaats je niet zomaar en veranderen niet zo frequent van uitzicht. We geven de standhouders dus voldoende ruimte om zich innovatief te profileren.”

Op Prowood 2024 zullen exposanten aanwezig zijn met expertise in automatisering en handling, bevestigingssystemen, plaatmaterialen, softwarepakketten en meer. De beurs richt zich op de brede houtsector en de organisatie merkt het succes daarvan op. Anja: “Onze bezoekers weten na drie jaar wachten goed wat ze nodig hebben of waarover ze meer willen weten. Ze komen dus graag proeven van het aanbod. De nieuwsgierigheid is groot, maar ook de innovatiedrang en het streven naar de beste kwaliteit.”

De beurs richt zich op de brede houtsector van machines tot toeleveranciers en zowel voor binnen- als buitenschrijnwerk.

Nieuwe focus op buitenschrijnwerk

Naast de twee hooflijnen, houtbewerkingsmachines en toeleveranciers, zal Prowood zich in 2024 ook richten op houttoepassingen voor de buitenomgeving. Daarnaast zette de beurs tijdens de vorige editie van 2021 parket extra in de kijker. Die trend houdt Prowood aan. “Er is zeer veel veranderd in het buitenschrijnwerk”, vult Anja aan. “Hout wordt meer en meer gekozen, dus die markt is sterk vernieuwd. Zo komen er onder andere  exposanten aan bod met expertise op het vlak van houtskeletbouw, Cross Laminated Timber, buitenpaviljoenen, terrasplanken en innovatief buitenschrijnwerk.”

Grote, vernieuwde houtbewerkingsmachines lokken veel kijklustigen.

Inschrijvingen

De komende editie van Prowood ligt nog een hele tijd voor ons. Toch staan de inschrijvingen voor standhouders al open. Exposanten schrijven in via het salesteam van Claever. Vanaf oktober 2023 worden de beursstanden verdeeld over hallen 1, 2 en 4 van Flanders Expo Gent. Op basis van de beschikbaarheid kan later nog een plaats gereserveerd worden. Tickets voor bezoekers en meer informatie over Prowood vind je op de website. 

Noteer het nu al in je agenda: Prowood van 20 tot 24 oktober 2024 in Flanders Expo Gent.   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details