NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Voordelen van een leren bank! De vijf grootste pluspunten op een rijtje!

Voordelen van een leren bank! De vijf grootste pluspunten op een rijtje!

Lederen banken zijn terug van weggeweest

De leren bank heeft de afgelopen jaren in het interieur een ware rentree gemaakt. Het is niet overdreven om te zeggen dat deze bank helemaal terug is van weggeweest. Tot voor kort waren lederen banken nog synoniem voor ouderwetsheid en saaiheid. Maar dat is al een tijdje niet meer zo. En terecht, want een leren bank heeft flink wat voordelen. Zo is deze bank comfortabel, praktisch, stijlvol en prettig in het gebruik. Hoe zit het precies met de pluspunten van een bankstel van leer? 

1. Bankstellen van leer zijn gemakkelijk schoon te maken

Een van de grootste praktische voordelen van een bankstel gemaakt van leer, is het feit dat dit type bankstel eenvoudig schoon te houden is. Laat je kinderen maar een losgaan op een stoffen bank en ontdek hoeveel vlekken dit veroorzaakt. Met een leren bank heb je veel minder last van viezigheid en vettigheid. Lederen bankstellen kun je met een vochtige doek snel en eenvoudig afnemen en weer schoonmaken. Vergeet niet om de leer zo nu en dan met een beschermende wax of een geschikt schoonmaakmiddel te reinigen, zodat het leer langer meegaat.

2. Industrieel-moderne look en lederen banken: een perfecte combi!

Bankstellen van leer passen perfect in een interieur met een industriële-moderne look. Woonkamers worden door bankstellen van leer warm en gezellig. Het mooie van leer is ook dat het perfect past bij grijs, zwart of wit en bij houten meubilair, zoals houten kasten en tafels. Door een vloerkleed toe te voegen, maak je het interieur nog comfortabeler.

3. Een tijdloze uitstraling

Het fijne van lederen bankstellen is dat de kleur van het leer vrij neutraal is en een tijdloze uitstraling heeft. Kies je voor een bankstel in een bijzondere kleur als rood, blauw of oranje? Dan kan het zomaar zijn dat die kleur over enkele jaren niet mer in de mode is. Bij een bankstel van leer hoef je daarentegen niet bang te zijn dat jouw bankstel over tien jaar niet meer modieus is.

4. Altijd luxueus

Bankstellen van leer zien er luxueus uit. Ze passen in elk type interieur waarin het accent op elegantie en luxe ligt. En dat terwijl, ondanks de stijlvolle en luxe uitstraling, de prijs van lederen bankstellen erg meevalt!

5. Een duurzame keuze voor de langere termijn

Een groot voordeel van een lederen bankstel is het feit dat deze relatief erg lang meegaan. Wie kiest voor leer in plaats van stof, kiest dus duurzaam en kan er qua bankstel jarenlang tegenaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details