NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
‘Voor elke toepassing een opslagsysteem op maat’
Bedrijven moeten vaak lange, zware goederen stockeren. Ze zijn op zoek naar opslagsystemen, die qua lengte, hoogte en stapelniveaus eenvoudig aangepast kunnen worden.

‘Voor elke toepassing een opslagsysteem op maat’

Een efficiënt opslagsysteem is cruciaal voor de snelheid en kwaliteit van de interne logistiek bij productie- en verwerkingsbedrijven in eender welke branche. Dat geldt zeker voor toepassingen waar onderdelen met grote afmetingen gestockeerd moeten worden. Ohra Regalanlagen GmbH produceert opslag- en stellingsystemen en is Europees marktleider op het gebied van draagarmstellingen. Onder het motto ‘We Will Rack You’ vierde de Duitse specialist in 2019 het veertigjarig bestaan. Ben je op zoek naar een gepaste oplossing om je interne logistiek efficiënter te maken, kijk dan even bij Ohra op Polyclose.

De geschiedenis van Ohra gaat terug tot de jaren 60, wanneer Ottokar Hölscher beslist om naast vorkheftrucks ook op maat gemaakte stellingen te verkopen. In het begin worden rekken van verschillende merken verkocht, maar vanaf 1973 produceert de firma eigen systemen. Als Hölscher in 1979 beslist om die divisie voor opslagsystemen in een apart bedrijf onder te brengen, is de Ohra Regalanlagen GmbH geboren. “We zijn uitgegroeid tot een gerenommeerd producent van opslagsystemen, vooral voor lange en zware goederen, en de Europese marktleider op vlak van draagarmstellingen”, geeft Bart Danneels, verantwoordelijke verkoop Belux, aan. “Opslagsystemen moeten gebruikers toelaten om snel en eenvoudig materialen te plaatsen, te verplaatsen en uit te nemen. Ze bieden ook een efficiënte oplossing om zoveel mogelijk goederen op een zo beperkt mogelijke ruimte op te slaan.”

Ohra biedt onder meer opbergrekken, draagarmstellingen, palletstellingen, zware verrijdbare stellingen, stellingen met dak en volledige hallen met stellingen.

Opslagsystemen op maat

De opslagsystemen van Ohra worden toegepast in de meest uiteenlopende sectoren, waaronder bouwmarkten, houthandels, …, en alle mogelijke maakbedrijven. Het assortiment is namelijk heel uitgebreid met traditionele, dynamische en automatische opbergrekken, verticale opbergreksystemen en opbergplatformen, maar ook draagarmstellingen, palletstellingen, zware verrijdbare stellingen, stellingen met dak en volledige hallen met pallet- en draagarmstellingen. 

“Bedrijven zijn vaak op zoek naar opslagsystemen, die qua lengte, hoogte en stapelniveaus eenvoudig aangepast kunnen worden. Met onze draagarmstellingen spelen we daar perfect op in. Deze zijn opgebouwd uit volwaardige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk, waardoor een grote opslag op klein oppervlak mogelijk is”, zegt Danneels. “Voor elk product en voor elke branche zijn er specifieke draagarmstellingen. We maken ze op maat, afhankelijk van de behoeften van de toepassing op vlak van stapelhoogte, diepte, draagkracht en profielsterkte. Ze kunnen ook hoogwaardig gepoedercoat of warmverzinkt worden, zelfs geleverd met dak, achterwand en regengoot. Onze draagarmstelling is verkrijgbaar in verschillende varianten, van een kleine rekkenrij voor lichte belastingen tot complete rekkenhallen, waar de rekkenstaanders tegelijk als dragende constructie van dak en wand dienen. We bieden ook veelzijdige accessoires, zoals bijvoorbeeld armbruggen voor een doorgaande opslag zonder storende tussensteunen of schuine armen voor het opslaan en uithalen met kraan.”

Ohra Opslagsystemen produceert al meer dan veertig jaar opslag- en stellingsystemen. De firma is Europees marktleider op het gebied van draagarmstellingen.

Ohra probeert zijn klanten volledig te ontzorgen. Zo beschikt de firma over een eigen studiedienst die bedrijven kan helpen om hun opslagruimtes efficiënt in te richten. Er worden statische berekeningen gemaakt en ook de tekeningen worden uitgewerkt. Indien gewenst, worden de opslagsystemen na productie ook gemonteerd door ervaren techniekers. De systemen van Ohra worden intussen met succes toegepast in heel wat referenties, zoals bij bouwmaterialen André Celis Bouw.Punt (Lubbeek en Wilsele – België), de Nederlandse houthandels Van Dorp Hout (Zoetermeer) en Gooskens Hout Groep (Hoogeloon), bouwmaterialenhandel Bois du Poitou (Soudan – Frankrijk), Mundinger Transport GmbH (Rudersberg – Duitsland), Schneider Baucentrum (Bruckmühl – Duitsland), schrijnwerkerij en meubelmaker Nyfeler Holzwaren AG (Gondiswill – Zwitserland), metaalhandel thyssenkrupp Materials (Budapest – Hongarije) en baksteen- en dakpannenfabrikant Wienerberger (Budweis – Tsjechische Republiek), ….    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details