NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Voor elke plaat de juiste, duurzame kantenband

Voor elke plaat de juiste, duurzame kantenband

De Ostermann-Groep, met hoofdkantoor en centraal magazijn in Bocholt, Duitsland, is een zeer klantgerichte en groeiende vakhandel voor keuken-, meubel- en interieurbouw. Met ongeveer 450 medewerkers en het dagelijks versturen tot wel 6.000 orderregels, is Ostermann marktleider in Europa als het gaat om kantenband, meubelbeslag, inbouwartikelen en werkplaatsbenodigdheden. Die positie bereikte het bedrijf onder andere door te blijven innoveren en de markt nauwgezet op te volgen, zonder het duurzaamheidsaspect uit het oog te verliezen.

Innovatie als basis van maken

Als marktleider kan je je het niet permitteren stil te blijven staan. Innoveren is noodzakelijk. Dat heeft Ostermann goed begrepen. Alain van der Kuylen, Belux Manager: “In onze vestiging in Duitsland beschikken wij over een uitgebreid machinepark waarop wij elke nieuwe ontwikkeling in de praktijk kunnen testen. Ook eventuele klachten kunnen wij zo in een realistische setting onderzoeken. Een echte meerwaarde en een unicum als dealer.”

Zo perfectioneerde Ostermann ook de nulvoegtechnologie. Nadat eerst de grote interieurbouwers die techniek omarmden, wensen nu ook de kleinere spelers op de markt dit niveau van afwerking aan te bieden aan hun klanten. Op de producten van Ostermann kan vandaag zowel via het lasersysteem, als het infraroodsysteem en het Airtecsysteem, de nulvoegtechniek toegepast worden.

Voor elke plaat de juiste kantenband

Ostermann volgt nauwgezet de nieuwe collecties van de plaatmateriaalproducenten, ook de Belgische. Zo komen er binnenkort nieuwe collecties van Abet Laminati en Unilin op de markt. Alain van der Kuylen: “Wij zorgen altijd voor een perfecte match met de actuele kleuren van het plaatmateriaal. Zowel effen kleuren, als plaatmateriaal met structuren. Klanten kunnen er dus zeker van zijn dat ze bij ons de juiste kleur zullen vinden. De eindklant wordt immers ook steeds kritischer. Een kleur die ook maar een beetje afwijkt van het plaatmateriaal, kan vandaag echt niet meer.”

Oog voor duurzaamheid

Net als in andere sectoren wordt het duurzaamheidsaspect alsmaar belangrijker. Bij de selectie van leveranciers wordt er door Ostermann rekening gehouden met de mate waarin zij begaan zijn met hun ecologische voetafdruk. Alain van der Kuylen: “Daarnaast hebben we een eigen GREENLINE assortiment waarin we met ons eigen huismerk Redocol gaan voor producten die een minimale impact hebben op het milieu. Wij hebben ook intern een proces opgezet waarbij alle verpakkingsmaterialen van onze leveranciers gerecycleerd worden en een tweede functie krijgen. Tot slot worden ook de hernieuwbare energiebronnen binnen onze organisatie op grote schaal aangewend met investeringen voor zonnepanelen op onze gebouwen en windmolens op onze bedrijfsterreinen.”

Bezoek Ostermann

Specifiek voor de Belgische klanten organiseert Ostermann in oktober een bedrijfsbezoek aan de vestiging in Duitsland. Zo kunnen klanten het bedrijf, de werkwijze en de nieuwe producten vanop de eerste rij ontdekken. Alain van der Kuylen: “Er zullen nieuwe kleuren, nieuwe kanten en nieuwe mogelijkheden, zoals bepaalde lijmtoepassingen, te zien zijn. Uiteraard kunnen klanten die op zoek zijn naar bepaalde informatie ook nog steeds terecht bij onze vertegenwoordigers of op onze website. Het bezoek is evenwel een leuk extraatje.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details