NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Voor elk maatwerkproject een 3D-meettoestel op maat

Voor elk maatwerkproject een 3D-meettoestel op maat

Uiterst nauwkeurige meetresultaten, veel tijdwinst, een preciezere afwerking … De voordelen van 3D-scanning bij interieurmaatwerk zijn talrijk. En daar zijn ook steeds meer keukenbouwers, schrijnwerkers, natuursteenfabrikanten en andere maatwerkspecialisten van overtuigd. “De focus op 3D-scanning groeit sterk en er wordt steeds meer in geïnvesteerd”, vertelt Jochen Delvaeye van Lasertopo.

Lasertopo profileert zich al meer dan dertig jaar als specialist in bouwgerelateerde, hoogtechnologische meet- en testapparatuur. Als verdeler van het gerenommeerde Leica Geosystems heeft het bedrijf uit Herzele een ruim gamma aan meettoestellen in de aanbieding. Jochen Delvaeye: “Voor iedere aannemer en ieder project bieden wij een toestel en service op maat aan. Wat we aanbevelen is afhankelijk van de klant en hoever hij mee is in het 3D-verhaal.”

leica-cyclone-3dr-stairs-kopieren

De scanner genereert een puntenwolk van de omgeving.

 

De tijd van handmatig opmeten met plooimeter, potlood en een stukje papier behoort stilaan tot het verleden. “De focus op 3D-scanning groeit sterk en er wordt steeds meer in geïnvesteerd, ook wat interieurmaatwerk betreft”, vertelt Jochen Delvaeye. “Met 3D-scanning kan je op heel korte tijd de volledige ruimte visualiseren en inlezen, zonder iets over het hoofd te zien. Bij meten op de klassieke methode wordt al eens iets vergeten, waardoor er opnieuw ter plekke gegaan moet worden en kostbare tijd verloren gaat. Voorbereiding is cruciaal bij maatwerk en daar draagt 3D-scanning zeker aan bij.”

Leica 3D Disto

Als we spreken over ingeburgerde 3D-meetsystemen, dan spant de Leica 3D Disto de kroon. Een uiterst nauwkeurige combinatie van afstand­ en hoekmetingen bepaalt de exacte positie van elk richtpunt met de geïntegreerde camera en meet het met de laserstraal. Jochen Delvaeye: “De 3D Disto is een toestel dat al enige tijd op de markt beweegt, maar nog altijd erg revolutionair is. Ook bij keukenbouwers is het toestel erg populair. De 3D-punten die de 3D Disto meet, worden aangeduid door het toestel ernaartoe te draaien of door te bedienen via de tablet. Ook standaardfuncties zoals een horizontale scan zijn mogelijk.”

leica-rtc360-bc-steel-5-kopieren

Met de tablet bekijk je de scans in realtime.

 

BLK360

De 3D Disto is vaak de eerste stap die genomen wordt richting werken in 3D. Een volgende stap kunnen de nog meer geavanceerde BLK360, of RTC360, ideaal voor complexe projecten, zijn. De BLK360 is de kleinste en lichtste laserscanner op de markt. Deze maakt een gedetailleerde voorstelling van de werkelijkheid mogelijk via een 3D-model. Dit revolutionaire meetinstrument levert data van hoge kwaliteit die geprojecteerd worden op een uiterst nauwkeurige puntenwolk. Jochen Delvaeye: “De BLK360 meet tot 360.000 punten per seconde en er wordt automatisch een hoge resolutiefoto aan gekoppeld en eventueel ook een thermische beeldvorming. In minder dan drie minuten heb je de volledige ruimte in 3D in beeld gebracht.”

Deze kleine en gebruiksvriendelijke laserscanner biedt daarnaast een complete toegang tot ReCap 360 PRO software voor mobiel, desktop of web die scangegevens in realtime filtert en registreert. De gegevensoverdracht gebeurt draadloos en op afstand. Objecten zoals gebouwen, installaties, … worden gescand in hoge, standaard en snelle resoluties. Na het vastleggen maakt ReCap Pro de overdracht van puntenwolken naar een aantal CAD-, BIM-, VR- en AR-toepassingen mogelijk. “Het voordeel van de BLK360 is dat hij alle mogelijke info geeft en meer visualiseert dan bijvoorbeeld de 3D Disto”, benadrukt Jochen Delvaeye.

leica-blk360-tablet-phone-monitor-construction-kopieren

Scandata wordt verwerkt in de meegeleverde programma’s of geïmporteerd in het eigen tekenprogramma van de klant.

 

Met zo’n 2 miljoen meetpunten per seconde en HDR-fotografie, leent de RTC360 zich op zijn beurt vooral voor het scannen van complexe ruimtes. Scans maken vanop verschillende posities wordt kinderspel met deze scanner. Met zijn gepatenteerde technologie worden verschillende scans in hoge precisie aan elkaar ‘gekleefd’. De zogenaamde VIS-technologie traceert de positie en beweging van de scanner van standplaats tot standplaats, waarbij het de scanner automatisch coördineert ten opzichte van de vorige opstelling. Beide toestellen, de BLK360 en de RTC360, worden ter plaatse via een tablet bediend zodat je de scandata in realtime kan evalueren.

Opleiding en service

Ook op het vlak van service en opleiding wil Lasertopo zich onderscheiden. “Service is een heel belangrijke pijler binnen Lasertopo. En opleidingen zijn daar zeker een onderdeel van. We beschikken over drie interne landmeters die opleidingen voor alle toestellen verzorgen en er is een servicecenter waar toestellen gekalibreerd en nagekeken worden. We voorzien ook op maat gemaakte demonstraties en na aankoop bieden we een deskundige begeleiding en opvolging. Het is dankzij onze ervaring en ondersteuning dat het vertrouwen van klant om met de toestellen te werken groeit”, besluit Jochen Delvaeye.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details