NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Volledig automatische ordervoorbereiding in platenmagazijn
Alle dragende elementen van de stellingen zijn gemaakt uit warmgewalste stalen profielen.

Volledig automatische ordervoorbereiding in platenmagazijn

Magazijn voor houtplaatmateriaal

De in- en uitslag, de ordervoorbereiding van pakketten en individuele houtplaten en het klaarmaken van de ordergerelateerde pakketten worden uitgevoerd door de interactie van orderpickmachines en een innovatieve plaatmanipulator met volautomatische zuigheffers. Dit verhoogt de efficiëntie van het hele magazijn- en pickproces, maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk en vermindert schade aan de goederen. 

Tekst en beeld: OHRA / www.lubu.cz

Het concept om gebruik te maken van de voordelen van de ordervoorbereiding in twee stappen is volledig nieuw: de in- en uitslag van de pakketten vindt plaats in het magazijn met gebruik van een orderpickmachine. Als een verzendopdracht het verzamelen van verschillende individuele panelen vereist, maakt een vacuümmanipulator de relevante artikelen klaar voor verzending, waarbij meerdere bestellingen batchgewijs kunnen worden verwerkt. Dit betekent dat twee afzonderlijke systemen de bestellingen zeer efficiënt samenstellen in een zo klein mogelijke ruimte.

Er worden speciaal gelamineerde spaanplaten en werkbladen in verschillende afmetingen en ontwerpen opgeslagen. Tot meer dan 3.400 pakketten met een gewicht tot twee ton en afmetingen van 2.800 op 2.070 millimeter. Voor de verzending naar eindklanten en naar de vestigingen van Drevo Trust worden hieruit de ordergerelateerde klantpakketten verzameld.

Nauwe samenwerking voor optimale coördinatie

Het magazijn is gerealiseerd door OHRA, marktleider in draagarmstellingen, in nauwe samenwerking met partnerbedrijf Köttgen, dat de orderpickmachines heeft geleverd. Met zijn logistieke oplossingen op maat is OHRA een gevestigde waarde geworden in uiteenlopende industrieën en is nu vertegenwoordigd in 13 landen met eigen verkoopkantoren. In 2019 vierde de Europese marktleider voor draagarmstellingen zijn 40-jarig jubileum. Het nieuwe volautomatische magazijn van Drevo Trust is een mooie kers op die verjaardagstaart.

Een nauwe samenwerking van bij het ontwerpt leidt tot soepele automatische processen.

Alle dragende elementen van de stellingen zijn gemaakt uit warmgewalste stalen profielen. Daarom hebben ze een hoog draagvermogen en een bijzonder slank ontwerp, ideale omstandigheden voor het goede gebruik van de beschikbare ruimte in het nieuwe, elf meter hoge, magazijn van Drevo Trust. Ook de jarenlange ervaring in de implementatie van volautomatische houtopslagsystemen sprak in het voordeel van OHRA. Van in begin werden ze nauw betrokken bij het ontwerp, samen met projectpartner Köttgen. Op deze manier kon de samenwerking tussen het stellingsysteem en de besturing nauwkeurig worden gecoördineerd en konden soepele automatische processen worden gegarandeerd. 

OHRA leverde in totaal zeven dubbelzijdige en twee enkelzijdige draagarmstellingen van 57 meter lang. De gangen tussen de stellingen worden door twee orderpickmachines bediend. Ze slaan de pakketten willekeurig op en vervoeren ze vervolgens naar een dwarsstelling aan de voorzijde van de gangen tussen de stellingen. OHRA produceerde ook de staalconstructie die rechtstreeks op deze dwarsstelling aangesloten is. Bovenop is een automatisch vacuümsysteem geïnstalleerd, dat de gevraagde individuele platen bevat voor maximaal vijf klantorders tegelijk. De volledig gepickte klantorders worden vervolgens door de orderpickmachine naar het overslagpunt getransporteerd, vanwaar ze uiteindelijk door een vorkheftruck worden verwijderd om te worden geladen.

Alleen maar voordelen

De hele installatie wordt bestuurd door het WMS- en automatiseringssysteem van Drevo Trust. De klantorders worden automatisch in tweeploegendienst verzameld. In vergelijking met de magazijnsystemen die vroeger door Drevo Trust werden gebruikt, biedt het nieuwe magazijn een aanzienlijk beter ruimtegebruik, is de schade aan de goederen aanmerkelijk verminderd en is de benodigde tijd voor de ordervoorbereiding sterk afgenomen. De kwaliteit van de ordervoorbereiding is ook verbeterd, fouten bij het samenstellen van de klantpakketten werden geminimaliseerd. Het nieuwe magazijn is midden 2019 in gebruik genomen en Drevo Trust heeft OHRA nu opdracht gegeven om extra magazijnen te bouwen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details