NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vol verwachting uitkijken naar de nieuwste versie van een digitale allrounder – STAND: 1114
Logikal ondersteunt het volledige proces: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot de intelligente aansturing van de machine.

Vol verwachting uitkijken naar de nieuwste versie van een digitale allrounder – STAND: 1114

De industrie evolueert sneller dan ooit tevoren. De ontwikkeling en herontwikkeling van software staat dan ook niet stil. Bij softwarehuis Orgadata zijn specialisten dagelijks bezig met de optimalisatie van de Logikal-software. Begin volgend jaar wordt de nieuwste versie gelanceerd: LogiKal 12. Met een reeks nieuwe features zullen raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten nu nog gemakkelijker, sneller en betrouwbaarder kunnen calculeren, engineeren en produceren. De redactie van Interieurbouw & Schrijnwerk sprak met Paul Thyssen, directeur van Orgadata Benelux, over de elementen die het softwarehuis zo succesvol maken, maar vooral ook over de nieuwe features van Logikal 12.

Logikal wordt dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt om hun producten te plannen en te produceren.

Wat zijn de troeven van softwarehuis Orgadata voor de Benelux?

Orgadata is een vooraanstaande speler op het vlak van software voor raamfabrikanten, deurproducten en gevelbouwers, die wereldwijd actief is en meer dan 500 medewerkers telt. Welk materiaal ook gebruikt wordt, wat ook de profielen, het beslag en de accessoires zijn, welke machines er op de werkvloer staan, onze Logikal-software biedt steeds ondersteuning. We werken namelijk samen met alle mogelijke leveranciers en breiden dat netwerk nu uit naar de wereld van de pvc, die toch compleet verschilt van de rest. In de Benelux kunnen de klanten een beroep doen op een team van negen vakbekwame en enthousiaste medewerkers. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een salesmanager aangeworven die zich specifiek op Vlaanderen en Wallonië focust. Een nauw contact met de klant is cruciaal.

Logikal blijft het uitgangsbord van dit softwarehuis?

Daarover bestaat niet de minste twijfel. Deze software wordt dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt om hun producten te plannen en te produceren: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot de intelligente aansturing van de machine. De stabiliteit berekenen, aansluitingen maken of verbindingen bepalen, alles is mogelijk. Bovendien biedt de software de gebruikers een geïntegreerde CAD-oplossing en verschillende standaard interfaces naar bijvoorbeeld AutoCAD, PPS- en ERP-systemen. “Logikal MES” (Manufacturing Execution System) is de ideale uitbreiding, die de verschillende stappen in het productieproces digitaliseert, optimaliseert en stuurt, en zo de werkposten volledig moderniseert. Zo is de efficiëntie van een massaproductie ook mogelijk bij de productie van enkelstuks en wordt ook de nadruk gelegd op een papierloze productie. Op dit moment leggen onze mensen de laatste hand aan de uitwerking van Logikal 12, die begin 2022 klaar zal zijn.

Highlights van Logikal 12 worden ongetwijfeld het nieuwe uitzicht en de geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid, met name de look-and-feel.

Wat mogen we van die nieuwe versie verwachten?

Highlights van Logikal 12 worden ongetwijfeld het nieuwe uitzicht en de geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid, met name de look-and-feel. Gebruiksvriendelijk is en blijft nu eenmaal een van de grootste troeven van de software en alles wordt alleen maar overzichtelijker. Daarvoor zorgen onder andere de nieuwe icoontjes in het programma, die het voor de gebruiker heel eenvoudig maken. De nieuwste versie van Logikal ziet er uit als een MS-Office programma. Daarnaast is de nieuwe 3D-voorstelling een extra troef van de makers. Daarmee zullen de gebruikers blij zijn, of ze nu met de CAD uit Logikal werken of met een eigen systeem, dat via een interface met de software van Orgadata verbonden is. Deze versie zal bijvoorbeeld ook een multi-window-functie omvatten, waarmee de gebruiker meerdere posities en ook verschillende projecten tegelijk kan openen. Het projectcenter, het hart van het programma, wordt ook veel verbeterd. Daar gebeurt het immers en worden alle programma’s gestart en de individuele posities gecreëerd: voor een raam voor een woning, een deur voor een winkel of een gevel van een groot project. Vanuit dat center wordt de gebruiker stap voor stap door de uitwerking van een project geleid.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details