NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vlot van ontwerp naar productie

Vlot van ontwerp naar productie

Automatisatie en optimalisatie zijn niet meer weg te denken uit het productieproces van de interieurbouwer. Voor interieurbouwers die een alles-in-één-oplossing zoeken, biedt widooca de oplossing. De CAD/CAM-software van B4tec biedt interieurbouwers een snelle en eenvoudige manier om de productie voor te bereiden, prijsberekeningen te doen, en vervolgens de productie aan te sturen en op te volgen. En dat op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier.

Een uitgebreide materialenbibliotheek
Voor elk nieuw project in widooca wordt een nieuw order aangemaakt in de database, waaraan klantengegevens kunnen gekoppeld worden, alsook bepaalde parameters, zoals materiaalinstellingen. Bram van Melckebeke, zaakvoerder: “Eens het project werd aangemaakt in de database, kan de klant aan de slag met de uitgebreide bibliotheek om zijn maatwerkproduct te ontwerpen, zonder ook maar één lijn te moeten tekenen. Ter controle en visualisatie kan hij wel een volledige technische tekening in 3D zien, die parametrisch meegaat met de aanpassingen die gebeuren.”

Wie een stap verder wil gaan en presentaties of animaties wil maken, kan beroep doen op widooca design, een 3D-tekenstudio, die volledig gelinkt is aan widooca.

Exacte prijsberekening en vlot bestellen
Met widooca behoort een exacte prijsberekening tot de mogelijkheden, waarbij ook rekening wordt gehouden met de nodige werktijden. Die gegevens kunnen dan doorgezonden worden naar het eigen ERP-systeem van de klant, om zo een optimale planning mogelijk te maken.

De softwarespecialisten achter widooca zetten ook in op EDI, Electronic Data Interchange, voor de uitwisseling van orders en bevestigingen naar leveranciers toe. Dat moet kunnen via een klik op de knop vanuit het project in widooca. 

widooca design

Elke machine weet wat er precies moet gebeuren en welke bewerkingen er al gebeurd zijn.


Automatische productie op maat
widooca laat toe om de aansturing van de productie aan te passen aan de specifieke noden en wensen van de klant. Bram Van Melckebeke: “Rond het basisprogramma widooca hangen heel wat postprocessoren die ons toelaten het programma te configureren op maat van de klant. Bovendien zijn die postprocessoren nu ook aan elkaar gelinkt. Zo weet elke machine wat er precies moet gebeuren en welke bewerkingen er al gebeurd zijn.”

De recent ontwikkelde productiemanager, tot slot, houdt alle productiestappen bij: vanaf het labelen met barcodes tot het afgewerkte eindproduct. Zo weet de interieurbouwer in elke fase van het proces wat de stand van zaken is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details