NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vitra Summit 2020: programma aangekondigd

Vitra Summit 2020: programma aangekondigd

Vitra kondigt het programma aan voor zijn eerste digitale conferentie, die plaatsvindt op 22 en 23 oktober 2020.

Ons beeld van ruimte is dit jaar drastisch veranderd: we begonnen omgevingen te vermijden die we delen met onbekenden of waar er toevallige ontmoetingen zouden kunnen plaatsvinden. Overheden wereldwijd riepen op om thuis te blijven. Bedrijven werden gedwongen deel te nemen aan het massa­experiment van telewerken. Onze huizen werden plots tegelijkertijd een plek om te werken, tijd door te brengen met het gezin, te leren, feest te vieren, te rouwen en nog veel meer.

Tijdens de twee dagen durende Vitra Summit wil Vitra verder gaan dan de voor de hand liggende implicaties. Vitra gelooft dat onze omgeving onze gedachten en gevoelens voortdurend vormgeeft. Binnenruimtes kunnen een verschuiving in de bedrijfscultuur realiseren, voor een nieuw elan zorgen en het welzijn van gebruikers beïnvloeden. Vitra is overtuigd van de kracht van menselijke vindingrijkheid en innovatie. Het is nu het moment om na te denken over wat de pandemie betekent voor de toekomst van geweldige werkplekken en de functie van onze woningen.

Nooit moesten werkruimtes, woningen en publieke ruimtes zo dringend aangepast worden. Zelden stelden we collectief de functie van deze ruimtes zo grondig in vraag. Tijdens de twee dogen durende Vitro Summit hebben we wetenschappers, creotievelingen, bedrijfsleiders, een chef-kok en zelfs atleten uitgenodigd om hun inzichten met u te delen. Dit door Vitro georganiseerde uitwisselingsplatform zal veel verder zal gaan don alleen meubilair, aldus Nora Fehlbaum, CEO van Vitra.

De Vitra Summit bestaat uit vier hoofdthema’s:

The human and the office

Zoom, Skype, Teams. In slechts enkele maanden tijd zijn we specialisten geworden op vlak van het gebruik van diverse online platforms om onze collega’s, vrienden en families te zien. Maar biedt deze nieuwe manier van ontmoeten of vergaderen ons dezelfde voldoening en dezelfde resultaten? Zullen we het kantoor missen als het verdwijnt? En hoe kunnen we interacties in werkruimtes opnieuw vorm geven met het oog op meer digitale interactie? Die vragen komen aan bod tijdens het eerste deel van de Vitra Summit. Deze sessie omvat gesprekken met interieurarchitect Sevil Peach, het ontwerpersduo Barber Osgerby, INSEAD-professor Gianpiero Petriglieri en anderen.

Design matters

Bestaat er zoiets als goed of slecht materiaal? Of enkel een correct en verkeerd gebruik ervan? Welke impact hebben crisissen uit het verleden gehad op interieurs doorheen de geschiedenis? Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met Christian Grosen Rasmussen, Chief Design Officer bij Vitra. Moderator van dienst is Jan Boelen, de creatief directeur van Atelier Luma. Andere deelnemers zijn industrieel ontwerper Konstantin Grcic, Princeton-professor Beatriz Colomina en freelance schrijver Kyle Chayka.

Dynamic spaces

De voorbije maanden hebben bewezen dat kantooromgevingen met een flexibel, wendbaar design een duidelijk voordeel hebben: ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende gezondheidsoverwegingen en werkpatronen. Tegelijkertijd krijgen ook onze woonruimtes nieuwe functies. Deze sessie bestaat uit enkele gesprekken met Sharon Johnston, stichtend partner van het in LA gevestigde architectenbureau Johnston Marklee, David Allemann, medeoprichter van het wereldwijde schoenenmerk On, Nora Fehlbaum, CEO van Vitra, Ilse Crawford, oprichter van Studioilse, Arie Chen, Curatoria! Director, Design Miami, en vele anderen.

Remote world

We hebben de afgelopen maanden hoge eisen gesteld aan onze woningen.Toen we ons terugtrokken in deze veilige havens, moesten ze dienst doen als kantoor en school, speeltuin en fitnessruimte, restaurant en bioscoop. We zullen meer tijd thuis blijven doorbrengen: enige mate van telewerken is, althans voorlopig, een blijvende trend. Zal onze vrijheid om thuis te werken ervoor zorgen dat er meer en meer mensen de stad uit trekken? In dit deel van het programma onderzoeken we het nieuwe evenwicht tussen werk en privéleven en de impact van telewerk op steden, bedrijven en woningen, met gasten zoals conservator en criticus Beatrice Galilee uit New-York, creatief directeur van de Design Academy Eindhoven Joseph Grima, architect en stedenbouwkundige Stefano Boeri en anderen.

De Vitra Summit is gratis en toegankelijk voor iedereen. Schrijf u hier in om het volledige programma te bekijken: www.vitra.com/summit

Vitra Summit
Donderdag 22 – vrijdag 23 oktober 2020
www.vitra.com/ summit

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details