NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vierde golf krijgt Dag van de Afwerking niet klein
2.400 bouwprofessionals zakten af naar de Dag van de Afwerking in Brussels Kart Expo.

Vierde golf krijgt Dag van de Afwerking niet klein

De Dag van de Afwerking op dinsdag 23 november 2021 bleef stevig overeind. Liefst 2.400 bouwprofessionals zakten af naar Brussels Kart Expo voor deze vakbeurs en netwerkevent. Een topeditie werd het niet, maar gezien de huidige sanitaire omstandigheden spreekt de organisatie toch van een geslaagd event.

In de week voor de Dag van de Afwerking werd ons land keihard getroffen door de vierde coronagolf. Verre van ideale omstandigheden om een vakbeurs te organiseren dus. De experten riepen de bevolking op om thuis te blijven en plaatsen te mijden waar veel mensen samenkwamen. Het veroorzaakte de nodige ongerustheid in de aanloop naar de beurs, bij zowel de organisatie als de exposanten. “Zullen de aannemers wel durven komen? Worden beurzen niet te elfder ure verboden?” Het was bang afwachten. 

Corona beïnvloedde de organisatie van de vakbeurs, maar ook onze manier van wonen. Dag van de Afwerking is dan ook de uitgelezen kans om nieuwigheden te ontdekken.

Goede, coronaveilige opkomst

De organisatie had wel tal van maatregelen genomen om de beurs op een coronaveilige manier te laten verlopen: controles en ontsmetting van de handen aan de ingang, de verplichte mondmaskers, het grotere vloeroppervlak om meer afstand te kunnen houden, … maar niemand wist of dit zou volstaan om twijfelende aannemers gerust te stellen. 

Iedereen trok dus met veel vraagtekens naar de beurs, maar gelukkig draaide het goed uit. Want maar liefst 2.400 professionals vonden op dinsdag 23 november toch de weg naar de Dag van de Afwerking. Dat is een stuk minder dan de 3.600 die zich op voorhand hadden geregistreerd, maar toch een meer dan behoorlijk bezoekersaantal. Ter vergelijking, de laatste editie die plaatsvond voor de uitbraak van de coronapandemie lokte 3.900 bezoekers. 

Meer aandacht voor eigen woning

Wie naar de beurs kwam, werd zoals vanouds getrakteerd op de klassieke ingrediënten: demonstraties van bouwmaterialen en machines in de demotenten aan de inkom, een brede waaier aan exposanten uit alle takken van de afwerkingssector binnenin de beurshallen en overvloedige gratis catering. Bij de aanwezige bezoekers hoorden we dan ook niets dan positieve geluiden. 

De coronacrisis heeft een flinke impact op onze manier van wonen en leven. Nu we haast allemaal verplicht zijn om meer tijd in huis door te brengen, hebben veel eigenaars meer aandacht voor de manier waarop hun huis is afgewerkt en ingericht. Een uitgelezen kans voor vakmensen. Geen toeval dus dat veel fabrikanten op de Dag van de Afwerking uitpakten met tal van nieuwigheden. Opvallend is ook het succes van de seminaries tijdens de beurs, zoals dat over harsgebonden vloeren.

De klassiekers en innovaties waren aanwezig.

Belgian Stone Day

Net zoals tijdens de vorige edities was ook nu weer een gedeelte van de beurs gewijd aan natuursteen. Op deze Belgian Stone Day kregen bezoekers een volledig beeld van alle trends en nieuwe technieken in de wereld van de natuursteenbewerking en keramiek. Onder meer een demo van een draagsysteem om verhoogde terrassen aan te leggen, lokte heel wat kijklustigen.

Het feit dat de Dag van de Afwerking overeind bleef in deze uitzonderlijke omstandigheden vormde voor zowel organisatoren als exposanten een geruststelling en toont aan dat de beurs nog steeds leeft bij het doelpubliek. Het plan is dan ook om in 2022 een nieuwe editie te organiseren, hopelijk dan helemaal coronavrij.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details