NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Verregaande automatisatie voor interieurbouw
Een vlotte werkvoorbereiding met Vlecad als partner.

Verregaande automatisatie voor interieurbouw

De automatisering van het machinepark en de investering in een 3D CAD/CAM-pakket zijn ook voor interieurbouwers, meubelmakers, maatkastenbouwers en schrijnwerkers echt een stap vooruit. De kwaliteit stijgt, het risico op fouten vermindert en de snelheid en efficiëntie op de werkvloer nemen toe. Softwarespecialist Vlecad biedt met Korpus en AutoFIT een all-in-one 3D CAD/CAM-oplossing. 

Vlecad ontwikkelt al sinds 1987 CAD/CAM-software voor de meubel- en interieurindustrie. Lars Vliegen van Vlecad licht de pakketten toe. “Korpus wordt gebruikt voor het parametrisch uittekenen van kasten en kamers, het renderen van beelden, het aanmaken van technische plannen en het aansturen van de productie. Met AutoFIT beschikt de klant over een volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen. Deze software vertaalt ontwerpen naar aansprekende 3D-presentaties en met een 3D-bril kunnen klanten alles virtueel bekijken en naar eigen wens verder aanpassen. Of de virtueel gerenderde ruimte op hun smartphone aan anderen tonen.”

Vanuit de tekening kan de software van alle merken en types machines en magazijnen aangestuurd worden.

Korpus Web en Korpus Draw

Ook industrie 4.0 is een hot topic bij Vlecad. Vanuit de tekening kan de software van alle merken en types machines en magazijnen aangestuurd worden. Operatoren sturen machines met één barcode aan en zien op het scherm al wat de volgende bewerking is. Overzichtelijk en efficiënt. En met Korpus Web is er nu ook een webgebaseerde applicatie. Hiermee kan je vanop afstand zaken uitwerken en machines aansturen, en het maakt online bestellingen verwerken nog eenvoudiger.

Voor productiebedrijven is er Korpus Draw. Wie vaak opdrachten voor derden uitvoert, kan hier een licentie voor huren en die doorverhuren aan klanten. “Via Cameyo wordt een klantspecifieke login aangemaakt en de link wordt vervolgens naar de Korpus Member doorgestuurd. Die kan zijn tekeningen enkel in de cloud-omgeving opslaan. Zodra het tekenwerk klaar is, kan het productiebedrijf de tekeningen openen en de productie starten, zonder nog verdere ingrepen te moeten uitvoeren”, geeft Lars Vliegen nog mee. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details