NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Veilige leeromgeving voor leerlingen technische school
Nederman staat voor een veilige werk- en leeromgeving.

Veilige leeromgeving voor leerlingen technische school

Nederman maakt het hun missie om mens, planeet en product te beschermen tegen de schadelijke effecten van industriële processen. Het bedrijf uit Sint-Pieters-Leeuw blinkt uit in service, veiligheid en duurzaamheid. Met twee afzuiginstallaties mogen ze het KSOM Campus Sint-Paulus sinds kort tot hun lijst met mooie referenties rekenen.

Het KSOM Campus Sint-Paulus in Mol is een volledige nieuwbouw die voorzien werd van de modernste snufjes, om zo de optimale leer- en werkomstandigheden te creëren voor leerlingen en leerkrachten. Het project kadert in het samenwerkingsverband Scholen van Morgen. Leerlingen die het lassen oefenen of aan de slag gaan met houtbewerkingsmachines in de technische school hoeven zich geen zorgen meer te maken over schadelijke stoffen in de lucht. Daarvoor staat Nederman garant.

Nederman is een bedrijf van Zweedse oorsprong, met vestigingen in ondertussen meer dan 25 landen. Hun missie is het inperken van nadelige gevolgen van productieprocessen. Daarbij gaat het vooral om de afzuiging van schadelijke dampen of stof. Het bedrijf is actief in een waaier aan sectoren, voornamelijk in de maakindustrie. Op Campus Sint-Paulus garandeert Nederman dat de luchtkwaliteit op peil blijft en voor iedereen die het lokaal gebruikt gezond is.

Een gloednieuwe afzuiginstallatie voor KSOM Campus Sint-Paulus.

Veiligheid staat centraal

Nederman kreeg een dubbele opdracht: een lasrookafzuiging en houtstofafzuiging plaatsen. “Door onze goede naam in de metaalbewerkingsindustrie kwam de opdrachtgever bij ons terecht voor de lasrookafzuiging. Dan bleek dat wij ook de afzuiginstallatie in de schrijnwerkerij voor onze rekeningen konden nemen”, vertelt salesmanager Gunther Maes. Beide opdrachten werden probleemloos tot een goed einde gebracht.

“De houtbewerkingsmachines zijn volledig voorzien van de nieuwste technieken. Die vereisen ook kwalitatieve afzuiging. Zo vrijwaren we een gezonde omgeving voor leerlingen en leerkrachten en verlengen we de levensduur van de machines.” Nederman stelde de afzuigarm zo in dat het gevraagde debiet behaald wordt, voor een correcte werking. Daarbij wordt rekening gehouden met normen en wetten. “Uiteraard voldoen we aan de Europese ATEX-richtlijn. Houtstof kan ontploffen, de juiste beveiliging staat dus voorop.”

Duurzaamheid in het DNA

Duurzaamheid zit diep in het DNA van Nederman verweven. De aanzuigventilatoren worden aangedreven door een automatische frequentiesturing. Dat betekent dat alleen elektrisch vermogen geproduceerd wordt wanneer dat nodig is. Gunther: “Bij installaties met een vermogen van dit kaliber, besparen we al snel heel wat energie. En als we een school kunnen helpen de energiefactuur te drukken, dan doen we dat graag.” 

Nederman bouwt bovendien aan langdurige relaties. Zo kan de school de komende jaren rekenen op het bedrijf bij eventuele problemen of onderhoudsnoden. “Al meer dan 75 jaar zijn wij een stabiele speler op de markt. We leveren steeds installaties van de hoogste kwaliteit en komen onze beloftes na. Ook voor deze school zetten we alles op alles.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details