NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Veel keuze op een duurzame dragerplaat
Ook ‘bold & playful’ is een van de moodboardthema’s.

Veel keuze op een duurzame dragerplaat

De Gama Duo decorcollectie van FINSA is alweer even op de markt. Deze lijn blijft populair bij de verwerkers. Niet verrassend, gezien de grote keuze uit unikleuren, fantasie- en houtdecors. Na een kleine uitbreiding eind vorig jaar, waarbij een aantal decors en twee texturen zijn toegevoegd aan de collectie, bestaat Gama Duo nu uit meer dan 180 decors.

Hoewel er prachtige voorbeelden te vinden zijn van maatwerkkasten en andere meubels, gemaakt met decors uit deze collectie, wil FINSA blijven inspireren. Op de socialemediakanalen van FINSA zijn er deze en komende weken verschillende moodboards te bewonderen, met een bijpassende vertaling naar interieur. Hierbij worden thema’s zoals seventies revival of bold & playful aangehaald, maar natuurlijk ook wat minder extreme onderwerpen, zoals inspiratie met grijs en blauw of een stijlvol interieur met marmeraccenten. Ook op de website gaat FINSA meer vanuit de trends informeren.

FINSA hoopt hiermee architecten en verwerkers te ondersteunen en hen door middel van de gedeelde beelden en informatie op mooie ideeën te brengen. Om dit makkelijker te maken, worden de gebruikte decors duidelijk in de omschrijvingen genoemd. Zo weet je meteen welk decor je aanspreekt. Interesse om de moodboardinspiratie van FINSA te volgen? Like de merkenpagina dan op Facebook of Instagram. 

Een moodboard rond de seventies revival.

SuperPan, de duurzame dragerplaat

De fantastische look-and-feel van de decors zijn niet het enige punt waarop zij goed zouden passen in vele projecten. Het plaatmateriaal met melamine is namelijk sinds kort ook Cradle to Cradle silver gecertificeerd. In combinatie met de unieke superPan dragerplaat, maakt dit een uitstekende duurzame keuze. SuperPan is namelijk veel sterker dan gewone spaanplaat en een goede vervanging voor mdf, maar is net zoals spaanplaat volledig te recyclen. 

Een superPan-plaat is opgebouwd uit een kern van grove spaanders die een sterke basis vormen. Daarop worden twee lagen van fijne spaanders geperst voor een hoge stabiliteit. Ten slotte wordt het materiaal voorzien van HDF-toplagen voor een hoogwaardige oppervlakteafwerking. Deze opbouw heeft een aantal voordelen, zoals perfecte zaagsnedes en andere machinale bewerkingen. Ook heeft het een hoger draagvermogen, zodat je bijvoorbeeld meer kwijt kan in de keukenkastjes en een hogere weerstand tegen impact, zowel op het oppervlak als op de kanten. Minder erg dus als je met de stofzuiger per ongeluk tegen je kast stoot. De Gama Duo-collectie is bovendien FSC en PEFC gecertificeerd en kan dus met een schoon geweten worden toegepast.

Een selectie ‘Marble material’ uit de Gama Duo-collectie.

Beschikbaarheid

De Gama Duo-collectie is beschikbaar in melamine in het formaat 2.850 op 2.100 op 18 millimeter en in HPL in de maat 3.050 op 1.300 millimeter. Bijpassend kantenband maakt uiteraard ook onderdeel uit van de collectie. De collectie is verkrijgbaar bij de Premium Partners van FINSA, in België is dat CRAS. Stalen van deze collectie zijn aan te vragen via FINSA of bij CRAS    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details