NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Van plaatmateriaal tot totaalproject
Een type solid surface (GetaCore), beschikbaar bij Baars & Bloemhoff in verschillende kleuren, afmetingen en structuren. – (Beeld: Baars & Bloemhoff).

Van plaatmateriaal tot totaalproject

Baars & Bloemhoff, baken van vertrouwen

Geen betere basis voor een bloeiend familiebedrijf dan vertrouwen. Vertrouwen in je kunnen, vertrouwen dat je krijgt van klanten, en mogen vertrouwen op je leveranciers. Het is een van de geheimen van Dethier Maatkasten uit Binkom, een bedrijf voor binnenschrijnwerk gerund door de broers Gerry en Johan Dethier, samen met de zoon van Gerry, Cedric. Baars & Bloemhoff, leverancier van decoratief en constructief plaatmateriaal en toebehoren, ging in gesprek met Gerry en Cedric Dethier over hun visie op en de toekomst van de sector.

Het volledige productieproces is geautomatiseerd of semi-geautomatiseerd. – (Beeld: Dethier Maatkasten).

Vakmanschap meets high-end technieken

Gerry: “Mijn vader, Robert, heeft het bedrijf zoals we het nu kennen, op het einde van de jaren zestig opgericht. Maar eigenlijk was mijn grootvader ook al meubelmaker. De Tweede Wereldoorlog stak jammer genoeg een stokje voor zijn plannen. Toen hij in 1943 overleed, stierf ook zijn onderneming. Mijn vader was toen pas zes maanden oud.”

De ruimte van grootvader Dethier bleef bestaan. Een inspirerende plek voor Robert. Hij volgde in zijn vaders voetsporen en studeerde houttechnieken. De weg naar de heropstart van het bedrijf lag open. De ruimte had hij al, de kennis eveneens. Enkel de machines ontbraken.

Gerry: “Al van bij het begin sloeg Dethier Maatkasten de weg van de innovatie in. Zowel op vlak van technieken en ontwerpen, als op vlak van machines. We weten – en dat is nog steeds zo – dat onze sterkte ligt in het feit dat wij pas beginnen waar anderen de uitdaging te groot vinden. Deze speciale totaalprojecten vragen een andere aanpak dan standaardwerk. Daarom investeren we volop in high-end technieken, machines, software en automatisatie. We lopen graag voor op de huidige markt.”

In het atelier vind je voornamelijk high-end machines voor laminaat, fineer en solid surface. – (Beeld: Dethier Maatskasten).

Klein bedrijf, grootse visie

Ondernemen zit in het DNA van de familie Dethier. Hoe ze de relatie met klanten invullen, is volgens henzelf het hoofdingrediënt van hun succesrecept.“Ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik alle klanten persoonlijk ken”, zegt Gerry. “Persoonlijk contact met opdrachtgevers is voor mij heel belangrijk. Het feit dat families van generatie op generatie tot bij ons komen, zie ik als het bewijs dat we goed bezig zijn. Het vertrouwen wordt ons steeds opnieuw gegund. Dat is een fantastisch gevoel.”

Cedric: “We reageren altijd direct op vragen van klanten. Zeker als er iets zou misgaan. Problemen meteen oplossen is een langetermijnvisie. Moeilijke gesprekken niet uit de weg gaan. Mensen willen gehoord worden. Dus communicatie is heel belangrijk om langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden. Ik vind dat we dat heel goed doen.”

Dethier is gespecialiseerd in totaalprojecten op maat. – (Beeld: Dethier Maatkasten).

Persoonlijk contact met Baars & Bloemhoff

Niet enkel in de relatie met klanten speelt persoonlijk contact een grote rol voor Dethier. Ze zien leveranciers als een hefboom van hun bedrijfssucces. Cedric: “Net zoals klanten op ons rekenen, houden wij van betrouwbare leveranciers. Daarom werken we graag samen met Baars & Bloemhoff. De webshop is gebruiksvriendelijk, mooi opgebouwd en duidelijk. Een blik op een productpagina en je ziet de voorraad, levertermijnen en staffelprijzen. Eens ingeschreven op de site, kan je offertes op maat online aanvragen. Heel handig.”

Gerry: “Bovendien kreeg ik Esther aan de lijn toen ik mijn eerste bestelling had gedaan. Dat persoonlijk contact waardeerde ik enorm. Ik merkte meteen dat, hoewel ze een Nederlands bedrijf zijn, ze ook steeds de Vlaamse noden inwilligen. Op vlak van materialen en diktes bijvoorbeeld. En het beste is: als ik vandaag iets bestel voor 17 uur, ligt de volgende werkdag al in ons magazijn. Zo kunnen wij efficiënt omspringen met onze tijd, onze beloftes ten opzichte van klanten inlossen, en met vertrouwen zaken doen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details