Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

Van gemoedelijk diner tot aan spectaculaire online show

Soowcollective_HPPC22_029

27 juni 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In 2018 onder het genot van een aantal pizza’s ontstond er een interessante discussie onder Baars & Bloemhoff collega’s met als grootste vraagstuk: waarom bestaan er geen awards voor de beste interieur makers? Er bestonden op dat moment al de nodige awards en prijzen die werden uitgereikt aan de beste interieurontwerpers maar we miste een podium voor de makers. Want zonder de beste makers kan je natuurlijk niet die award waardige interieurs realiseren!

Daarom hebben we als Baars & Bloemhoff de stoute schoenen aangetrokken en hebben we tijdens de Dutch Design Week de ‘Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards’ in het leven geroepen, dé vakprijzen voor en door interieur bouwend Nederland. Dit was in 2018 een nog kleinschalig event maar het gevolg was een hele bijzondere avond waarin duidelijk werd dat de branche behoefte had aan een podium, en terecht!

Dat smaakte naar meer dus hebben we in het jaar daarop de 2019 editie van de Maatwerk Awards georganiseerd. Dit keer pakte we groter uit met regiofinales in de verschillende Broeinest locaties in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. En hier zagen we dat de eerste editie niet onopgemerkt voorbij was gegaan want we ontvingen meer dan honderd inschrijvingen van projecten uit heel Nederland. Begin 2020 hebben we vervolgens de grande finale gehost in Broeinest Utrecht samen met maar liefst 50 genomineerden. Samen met meer dan 300 interieurprofessionals hebben we die avond de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt.

De 2020 editie kreeg toen de nodige uitdagingen door COVID maar dat hebben we weten om te draaien tot 2 fantastische online shows. Met als hoogtepunt de finale in 2021 waarin we met meer dan 6.000 online kijkers via de livestream en 2.100 stemmen voor de publieksprijs de beste makers weer in het (digitale) zonnetje hebben kunnen zetten.

Dat de branche deze aandacht op prijs stelt, werd nogmaals duidelijk toen we langs alle winnaars reisden om de beker met de grote oren persoonlijk te overhandigen. Hele werkplaatsen werden stilgelegd om gezamenlijk met alle werknemers te proosten en de prijs in ontvangst te nemen.

THE BATTLE FOR TALENT!

De afgelopen tijd stelden we ons de vraag hoe nu verder? Hoe gaan de toekomstige edities van de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards eruitzien? Kan het nóg groter en beter? Het kwam ons ter oren dat een sollicitant bij een gevestigde interieurbouwer aanklopte met de vraag: “Ik heb jullie gezien bij de Maatwerk Awards, kan ik bij jullie komen werken?”. Dit voorbeeld uit de praktijk deed ons realiseren dat hier kansen liggen. In de interieurbouwbranche heerst op dit moment een groot tekort aan personeel. De krapte op de arbeidsmarkt is een remmende factor bij veel interieurbouwers. Te vaak moet met men nee verkopen of opdrachten op de lange baan schuiven wegens beperkte capaciteit. Zonde, vinden wij!

Met enorm veel energie gaan we de komende editie van de Maatwerk Awards, editie 2023, dan ook in met de kreet: ‘The Battle for Talent’. We gaan stad en land, werkplaats en vakopleiding, zagerij en kantine af opzoek naar talent. Van gevestigde namen die met hun

interieurs hoge ogen opgooien tot aanstormend talent dat net om de hoek komt kijken, de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards is er om te ontdekken en te verbinden. Op deze manier willen we niet alleen de hele branche in het zonnetje zetten, maar ook elke (beginnend) meubelmaker en interieurbouwer een kans geven om zichzelf in de kijker te spelen als de ideale werkgever óf werknemer.

Wat kunnen bezoekers concreet verwachten tijdens HoutPro+? In de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch openen we het jachtseizoen naar talent met een knal. 💥 Alle bezoekers van HoutPro+ kunnen zich voorinschrijven voor de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards editie 2023 wat gepaard zal gaan met veel confetti en bombarie. Daarnaast doen we ook een hulde aan alle oud-winnaars in de vorm van een Wall of Fame en zal er een expo zijn van zes topstukken van HMC-studenten waarop live gestemd kan worden voor de Publieksfavoriet.

Tijdslijn 2023

• Vanaf 1 januari 2023 start inschrijven projecten
• Voorjaar selectie genomineerde door vakjury
• Voor de bouwvak bekendmaking genomineerde
• Na de bouwvak grote finale met bekendmaking winnaars

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details