NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vakbeurs in een zomers jasje. Een allesbehalve klassieke klassieker
De beproefde combinatie van een tentoonstelling en boeiende evenementen blijft behouden.

Vakbeurs in een zomers jasje. Een allesbehalve klassieke klassieker

FENSTERBAU FRONTALE 2022 krijgt uitzonderlijk een zomereditie, na eerder uitstel door corona. Geen evidente keuze en organisatorisch ook geen sinecure. Maar ondertussen staat alles op punt en is het team helemaal klaar om iedereen terug te zien van 12 tot 15 juli.

In de herfst van 2021 zag het er nochtans veelbelovend uit: 85 procent van de beursvloer was volzet en COVID-19 leek onder controle. Helaas, toen dook de Omicronvariant op. FENSTERBAU FRONTALE en het parallelle HOLZ-HANDWERK werden uitgesteld naar midden juli. De organisatie maakte van de nood een deugd en haalde alles uit de kast om deze eenmalige zomereditie memorabel te maken. “Onze beproefde combinatie van een tentoonstelling en boeiende evenementen bleef behouden,” zegt Elke Harreis, “maar organisatorisch en technisch begon onze planning van voor af aan. Een optimale ondersteuning van onze exposanten was daarbij cruciaal. We betrokken hen al in een vroeg stadium van de herplanning en ze beslisten mee over de nieuwe data. Samen met hen zijn we blij dat we na vier jaar eindelijk opnieuw samen mogen komen tijdens FENSTERBAU.”

Uitdaging en opportuniteit ineen

Ondanks de open communicatie en grote betrokkenheid, haakten enkele grote exposanten af. Harreiss: “Dat vinden we uiteraard spijtig, maar we begrijpen wel dat zij voorzichtig zijn in deze onzekere tijden. Tegelijk zijn we trots dat ongeveer 400 bedrijven uit de raam-, deur- en gevelbranche uitdrukkelijk besloten deel te nemen. Het verheugt ons dat elke individuele exposant de FENSTERBAU FRONTALE als ontmoetingsplaats voor de industrie in deze moeilijke tijden steunt en vertrouwen toont in het vermogen van de NürnbergMesse om ook in ongewone omstandigheden met succes een beurs te organiseren. Ook exposanten die anders niet in het middelpunt van de belangstelling zouden staan, kunnen profiteren van meer aandacht.”

Elke editie zit boordevol activiteiten en dat zal in juli niet anders zijn.

Het uitstellen naar een zomereditie was zeker geen eenvoudige beslissing. FENSTERBAU FRONTALE en de HOLZ-HANDWERK definiëren al tientallen jaren het voorjaar van de interieurbouw als toonaangevende vakbeurzen. Sterkhouders in de sector houden zelfs rekening met deze periode bij het plannen van hun productcycli, marketing- en verkoopagenda. Het was een huzarenwerk om een moment te vinden waarop het beursgebouw in Neurenberg ongeveer vier weken beschikbaar zal zijn voor de evenementen zelf, naast de logistiek zeer veeleisende op- en afbouwactiviteiten. Bovendien is en blijft COVID-19 een onvoorspelbare factor. 

De exposanten kregen uiteraard op hun beurt met organisatorische uitdagingen te kampen, maar iedereen ging voluit voor een succesvolle FENSTERBAU FRONTALE. Natuurlijk is half juli ook een vakantieperiode is en de werven worden nog maximaal afgewerkt voor het bouwverlof. Als gevolg daarvan zullen sommige bedrijven misschien met een kleiner team dan gewoonlijk aanwezig zijn, maar dat laat bezoekers uit andere regio’s op hun beurt toe om deel te nemen, wat in maart misschien niet mogelijk was geweest.

Heel wat te beleven

Het FENSTERBAU FRONTALE FORUM, de “Green Deal” Special Show – in samenwerking met ift Rosenheim –, het tiende Architecture Window Façade Forum en de Architects’ Area, Taste of Windays met de Hogeschool Bern, het Forum “A practical guide to digitization for craftsople, rondleidingen, de prijsuitreikingen voor de “Window manufacturer of the Year”, en de “MasterAward”, en een exposantenavond: ook op een zomerse FENSTERBAU FRONTALE zal je je geen moment vervelen. “Natuurlijk hebben de bezoekers zoals altijd de mogelijkheid om met hun tickets het parallelevenement HOLZ-HANDWERK bij te wonen, want onze collega’s vieren hun 20-jarig jubileum met een zomerfeest”, geeft Elke Harreiss nog mee als tip. “De metropoolregio Neurenberg is in juli sowieso altijd een bezoek waard, met het Altmühl-dal en de vele historische toeristische attracties!”

De eenmalige “Zomereditie” van de FENSTERBAU FRONTALE vindt samen met HOLZ-HANDWERK plaats van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juli 2022. Ben jij er ook bij? Geef je ogen zeker de kost en geniet van het fijne weerzien.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details