NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Vaarwel snoer, hallo krachtige performance
Snoerloze power van Milwaukee, ook voor heavy duty klussen.

Vaarwel snoer, hallo krachtige performance

Goed nieuws: de evolutie naar een snoerloze toolbox voor interieurbouw en schrijnwerk zet zich onverminderd door. Fabrikanten blijven inzetten op compactere powertools, vol vermogen en met steeds ruimere mogelijkheden.

DeWALT zet de weg naar een compleet gereedschappengamma op accu onverminderd voort.

Meer dan twee miljoen jaar geleden ontwikkelden onze voorouders het eerste gereedschap. Een steen in de hand werd gepromoveerd tot hamer. Het duurde nog zowat 30.000 jaar voor er een spreekwoordelijk lampje ging branden om de efficiëntie te boosten. Door een reep leder rond de steen te binden, vergrootte de slagkracht drastisch. De primitieve hamer werd telkens verder verbeterd. Later vormden een dierenkaak de eerste zaag en geslepen botten het mes avant la lettre. Het was het begin van een wervelend verhaal over de ontdekking en productie van gereedschappen. Een geschiedenis waarin evoluties zich almaar sneller opvolgden. Vandaag is er steeds iets nieuws te ontdekken. Als vakman werk je met de passende tools vlotter, efficiënter en comfortabeler dan ooit. Ook zonder snoeren of benzinemotor.

Toestellen gekoppeld aan je smartphone? Allang geen sciencefiction meer. (Beeld: Festool)

Volledige vrijheid

De fabrikanten van gereedschappen zitten niet stil. Hun R&D-afdelingen draaien op volle toeren. Elke dag timmeren ze – niet per se met een hamer – aan de weg om de vakman nog meer vrijheid te geven bij het uitvoeren van projecten. Of dat nu in het eigen atelier is of op verplaatsing. De voorwaarde van een stroomvoorziening dichtbij is allang geen dealbreaker meer. Batterijgevoed gereedschap neemt meer en meer de plaats in van uitvoeringen met snoer. Een boormachine met een accu, niets nieuws onder de zon, zeg je? Ja en neen. De boormachine van nu lijkt in weinig nog op een exemplaar van pakweg 10 jaar terug. De kracht van het accu is drastisch toegenomen en het toestel zelf is compacter geworden. Dat verschil merk je op de werkvloer.

“De innovatieve technologie en ongeziene power in de accu’s laten bovendien toe om ook groter en zwaarder gereedschap van hun snoer te ontdoen. Denk maar aan zagen of slijpers”, klinkt het bij producent DEWALT. Makita bevestigt die evolutie en trekt de lijn door. Met een dubbel 40Vmax accu brengt deze fabrikant zelfs stofzuigers en diverse tuinmachines op batterijkracht. Dat brengt een nieuwe wereld binnen handbereik. Een universum waarin elke stielman zijn klussen uitvoert met behulp van accu’s. Met maximaal vermogen en absolute vrijheid.

Maximale vrijheid op de werkvloer. (Beeld: Makita)

Een complementair verhaal

Moet je dan meteen je hele gereedschappengamma vernieuwen? Natuurlijk niet. De meeste producenten voorzien optimale compatibiliteit. Zo meet je de gereedschappen van je vertrouwde merk gewoonlijk zonder problemen een nieuw – bij voorkeur krachtiger – accu aan. Je bestaande accu’s werken normaal gezien ook op nieuwe, zuinigere of efficiëntere toestellen. Zo blijven bij Milwaukee nieuwe toestellen combineerbaar met de eerste types batterijen van meer dan tien jaar geleden. Omgekeerd passen oude toestellen nog op de nieuwste accu’s. Een deel van je werktijd kan je trouwens prima uit de voeten met besnoerd gereedschap. Als je planken verzaagt of opschuurt in je atelier bijvoorbeeld. Snoerloos werken is vandaag een complementair verhaal. Investeer je in nieuwe toestellen? Bekijk dan zeker de snoerloze mogelijkheden. Zo ben je voorbereid op elke uitdaging, vandaag en morgen. De accu’s zetten overigens een steeds kortere laadtijd neer. Zodat je zonder oponthoud aan de slag kan.

Terwijl deze revolutie het gereedschappenlandschap, en de bijhorende mogelijkheden in de praktijk, hertekent, staat een volgende ontwikkeling al om de deur te loeren. Bij Festool wordt bluetooth en connectiviteit onderdeel van het snoerloze verhaal. Of wat dacht je van een autostart/stopfunctie? Het accu als verbinding tussen het gereedschap en onze smartphone. Binnenkort bedien je dus niet enkel je rolluiken of wasmachine vanaf je gsm-toestel, maar stuur je ook je gereedschappen aan. De neanderthaler die zijn stenen mes stond te slijpen aan een rots zou alvast zijn ogen uitkijken. En wij wellicht ook als we al zouden weten wat er over nog eens een decennium mogelijk is. Want dat er nog heel wat staat te gebeuren op vlak van onze toolbox dat staat buiten kijf. De mogelijkheden van vandaag ontdek je alvast in dit dossier.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details