NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Uniek concept voor meer duurzaamheid

Uniek concept voor meer duurzaamheid

In tijden waarin vakbeurzen massaal worden geannuleerd, krijgen veel bedrijven het moeilijk om hun innovaties in de spotlights te plaatsen. Metabo vormt de uitzondering op de regel. Het Cordless Alliance System (CAS), een fabrikantenoverkoepelend accusysteem dat deze distributeur begin dit jaar initieerde, werd namelijk met de EISEN 2020 bekroond, de prestigieuze award van de internationale Eisenwarenmesse.

Metabo sleepte deze mooie bekroning in de wacht door het unieke, duurzame karakter van het systeem. Binnen CAS werkt al het accugereedschap op één en dezelfde accu, onafhankelijk van de producent. “We spreken dus niet over een product, maar over een innovatief concept”, aldus Metabo-directeur Horst W. Garbrecht. “Hiermee slaagden we in een missie die op het eerste zicht onmogelijk leek: meerdere concurrenten laten samenwerken. Gelukkig zagen heel wat producenten de voordelen van het concept in. Werken met één enkele accu is voor de gebruiker enorm gemakkelijk. De onoverzichtelijkheid op het vlak van accu’s en laders van verschillende merken is definitief verleden tijd. Vakmensen kunnen nu werken met hun lievelingsmerken en naar believen tussen de fabrikanten kiezen. Bovendien ontzien we op deze manier de natuurlijke bronnen en genereren we minder afval. De EISEN 2020 bewijst dat we de juiste snaar hebben geraakt bij ons doelpubliek.”

CAS

Momenteel beslaat het assortiment van compatibele accusystemen binnen CAS al meer dan 160 oplossingen in het 18 volt-segment. (Beeld: Frank Ockert)

 

Grote interesse van fabrikanten

Het initiatief van Metabo startte in 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap voor de professionele gebruiker. Vandaag telt het CAS-samenwerkingsverband al zeventien fabrikanten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/Edding, Birchmeier, Fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst Abrasives. “Intussen hebben we nog met vier andere bekende fabrikanten een contract ondertekend”, aldus Horst W. Garbrecht. “In de komende maanden zullen ook zij hun producten onder de CAS-vaandel presenteren. Momenteel beslaat het assortiment van compatibele accusystemen al meer dan 160 oplossingen in het 18 volt-segment. Een breed aanbod dus, dat in de nabije toekomst nog flink zal worden uitgebreid. Want steeds meer bedrijven beseffen dat duurzaamheid een absolute prioriteit is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details