NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Uitstekende kwaliteit en veelzijdigheid
De olimpic 500 garandeert een hoogstaande afwerkingskwaliteit door de multi-edge uitrusting.

Uitstekende kwaliteit en veelzijdigheid

SCM, hoofdrolspeler in houtbewerkingstechnologieën, kwam op Xylexpo met een wereldprimeur. De hoogtechnologische stefani sbx formatteer-kantenlijmmachine en de olimpic 500 kantenlijmer voldoen aan de meest uiteenlopende productiebehoeften op het vlak van paneelbewerking. Van industrie tot ambachtelijke bedrijven en voor veelzijdige designs van hoge kwaliteit, zelfs bij de meest actuele en complexe bewerkingen en delicate materialen.

De hoogtechnologische uitrusting van de olimpic 500 voldoet aan alle noden van de klant.

De nieuwe industriële stefani sbx formatteer-kantenlijmer beschikt over de meest geavanceerde technologische oplossingen die SCM al ontwikkelde, zoals de servo-elektronische eenheden en andere optimalisaties. Deze toepassingen zijn erop gericht de hoogste niveaus van afwerkingskwaliteit en haaksheid te bereiken. De stefani sbx kan alleenstaand gebruikt worden of gemonteerd als onderdeel van geïntegreerde lijnen. Door de beste prijs-prestatieverhouding in zijn marktsegment biedt deze formatteer-kantenlijmoplossing een hoog investeringsrendement. 

13-tands tandwielen voor een hoge precisie bij het kalibreren en kwadrateren.

Formatteren met grote precisie

De stefani sbx is ontworpen om betrouwbaar en zonder onderbreking te werken gedurende meerdere ploegen per dag, zeven dagen per week. De machine bereikt bewerkingssnelheden tot veertig meter per minuut met een paneeltussenafstand van slechts 350 millimeter. De stefani sbx werkt een breed scala aan panelen af met een dikte tussen 8 en 60 millimeter. De grote haakse precisie en het parallellisme zijn nog twee troeven. De extreem vaste monoblokstructuur, de innovatieve formatteereenheden en het gebruik van dertientandige kettingwielen verminderen de trillingen aanzienlijk, zelfs bij hoge snelheden.

De lijmkleur of -soort kan bovendien worden gewisseld zonder de machinedoorloop te stoppen. Het exclusieve lijmschakelaarsysteem maakt het mogelijk om tussen opeenvolgende panelen onmiddellijk van kleur en lijmtype te wisselen. Dit gebeurt door een extra lijmopbrengsysteem naast de al aanwezige lijmeenheid te monteren, compleet met zijn eigen aandrijving. Afhankelijk van de productiebehoeften kan de stefani sbx ook uitgerust worden met een van de optionele voorsmeltcombinaties.

Een eenvoudig systeem voor het snel wisselen van lijmtype of kleur.

Intuïtieve technologische ondersteuning

Met de nieuwe multi-edge-eenheden kiest de gebruiker eenvoudig een van de drie verschillende afrondingsstralen, in combinatie met een oneindige verscheidenheid aan mogelijkheden voor de afwerking van panelen: van zeer dunne kanten, uitstekende fineer of voorzien van boringen voor hardware. Deze hoogwaardige afwerking wordt ook gegarandeerd door de electronic-toucheenheden. Deze besturingstechnologie garandeert een automatische en flexibele instelling die de formatteer-kantenlijmers nog intuïtiever maakt.

Hierbij komen nog de voordelen van het op het netwerk aangesloten, digitale besturingssysteem met ‘3D additief preview’. Hiermee werkt de gebruiker in perfecte synergie met andere technologieën zoals MES-computer en managementsystemen in de fabriek.

De nieuwe stefani sbx formatteer-kantenlijmer van SCM levert een jaarlijkse energiebesparing van tien procent op en vermindert het kantenafval met vijftig procent. De verlijming is zo precies dat het een minimale verspilling garandeert, zelfs bij hoge snelheden. De stefani sbx is een zeer configureerbare en aanpasbare formatteer-kantenlijmer die maximale veelzijdigheid biedt. 

De stefani sbx is uitgerust met de nieuwste technologieën.

Een flexibele kantenlijmer, zelfs in kleine ruimtes

De veelzijdige olimpic 500 is geschikt voor ambachtelijke bedrijven. De kantenlijmer is in staat een breed scala aan bewerkingen in een kleine werkruimte te realiseren en garandeert de hoogste kwaliteitsnormen.

De olimpic 500 is verkrijgbaar met zowel pneumatische als elektronische instellingen. Hiermee kan de gebruiker twee verschillende afrondingsstralen kiezen voor de afwerking op alle eenheden en dit op panelen tot 60 millimeter dikte. De stevige mechanische structuur van de machine, de tweemotorige afrondingseenheid en de multi-edge uitrusting op alle bewerkingseenheden garanderen een hoogstaande afwerkingskwaliteit. Met de SGP-E lijmbak is het bovendien mogelijk een eenvoudige, automatische lijmwissel uit te voeren om een perfecte verbindingsvoeg te realiseren. De kunststof randverhelderingseenheid maakt deze kantenlijmer uniek in zijn soort. 

Het besturingspaneel met 15 inch-touchschreen en de ‘Maestro active edge interface’-software bieden niet alleen een efficiënte werkervaring, maar garanderen ook een maximale verbinding en synchronisatie met bedrijfssystemen. De oneindige hoogtechnologische opties van de olimpic 500 voldoen aan de noden van elke klant.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details