NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
U heeft ze nog alle 5 op een rij… en 5 milliseconden om dat zo te houden!

U heeft ze nog alle 5 op een rij… en 5 milliseconden om dat zo te houden!

We zijn blij dat u 5 vingers aan elk hand hebt. Bij heel wat schrijnwerkers is dit echter niet langer het geval. Het mopje van de schrijnwerker die een hand met 2 vingers in de lucht steekt terwijl hij “5 pintjes voor de mannen van de zagerij” bestelt, is spijtig genoeg een oude klassieker. Een onoplettendheid, een kleine verstrooiing… ongelukken met zaagmachines zijn vaak onverbiddelijk. En aangezien we allemaal mensen zijn, kunnen we nooit uitsluiten dat we even afgeleid kunnen zijn. Een draaiend zaagblad blijft echter altijd onverbiddelijk.

Uw veiligheid willen we niet door de vingers zien. Festool heeft immers steeds de veiligheid van onze klanten voor ogen. We hebben dan ook naarstig gezocht naar oplossingen en brengen met fierheid als allereerste een nieuwe en baanbrekende technologie voor tafelzagen op de Europese markt. In de nabije toekomst zal Festool deze technologie toepassen op heel wat producten. Meestal ontspruiten alle innovaties van onze eigen denktank. In dit geval gebruiken we de technologie van een van onze partnerbedrijven: de SawStop-technologie.

Hoe werkt het?

 1. Controleren & detecteren
 • De SawStop-technologie zet een zacht elektrisch signaal op het zaagblad van uw zaagmachine.
 • Het menselijk lichaam is stroom geleidend. Wanneer dit in contact komt met het zaagblad verandert het elektrisch signaal van het zaagblad.
 • Deze verandering in signaal wordt gedetecteerd en activeert het veiligheidssysteem
 1. Activeren van het veiligheidssysteem
 • Een aluminium rem stopt het zaagblad volledig in minder dan 5 milliseconden!
 • Een ingenieus veersysteem met anker trekt het zaagblad tegelijkertijd ook volledig weg in de werktafel, waardoor elk risico op contact van de huid met het zaagblad vermeden wordt.
 • De motor van de zaagmachine wordt ogenblikkelijk uitgezet.
 1. Reset
 • U kunt heel eenvoudig zelf een nieuwe veiligheid op uw machine plaatsen.
 • Vervang het zaagblad en de betaalbare rem-cartridge en u bent meteen weer operationeel. In minder dan 5 minuten… en met nog steeds 5 vingers aan elke hand.

 

Elk jaar gebeuren er heel wat ongelukken met zaagmachines. Denk niet dat het ook u niet kan gebeuren. Zorg dat u niet in de statistieken terecht komt.

Festool-schrijnwerkers hebben ze alle 5 op een rijtje… en dat willen we graag zo houden.!

Festool introduceert de SawStop-technologie op zijn tafelzaag-machines. Als eerste op de Europese markt. Omdat uw veiligheid voor ons het allerbelangrijkste is.
Meer info: https://www.festool.be/campagnes/microsites/sawstop

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details