NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Tweede editie Flanders Flooring Days start vandaag
Dit zijn de gastheren die je welkom heten ‘bij hen thuis’ voor de tweede Flanders Flooring Days.

Tweede editie Flanders Flooring Days start vandaag

10 sterke spelers geven insiders-blik op toekomst tapijt- en vloerenindustrie

Vandaag start de tweede editie van Flanders Flooring Days (FFD). Tijdens dit vierdaags event nodigen 10 toonaangevende bedrijven uit de tapijt- en vloerenindustrie de wereld uit voor een unieke blik achter de schermen. Van 22 tot 25 mei ontdekken bezoekers in een straal van amper 25 kilometer het productieproces, de innovaties en de toekomstplannen van enkele wereldautoriteiten uit deze industrie in onze regio.

De eerste editie van de Flanders Flooring Days in 2022 was erg succesvol en lokte honderden spelers uit de sector. De bezoekers ontdekten in een minimum van tijd een maximum aan innovaties. Het succes maakt deze tweede editie vanzelfsprekend. 

Alive and kicking 

FFD gaat verder dan alleen een showcase van producten en innovaties. Het evenement toont ook de drive en ambitie van deze sector

De bedrijven achter FFD zijn samen goed voor 17.000 jobs wereldwijd, hebben 300 openstaande vacatures en investeren de komende twee jaar meer dan 300 miljoen euro in hun bedrijven. 

Deze investeringen richten zich onder meer op energiebesparing, duurzame grondstoffen en opleiding. 

– Zo investeert Unilin dit jaar 20 miljoen euro in een grotere productiecapaciteit voor Luxury Vinyl Tiles. Er komt onder andere een gloednieuwe lijn die veel minder energie verbruikt. 
– Condor Group, één van de nieuwe partners van FFD, maakt gebruik van gerecycleerde plastics uit de oceaan, net zoals ook Associated Weavers doet. “Er is naast het directe voordeel van CO2-reductie ook een sociale impact van beach clean-ups in de lokale gemeenschappen”, vertelt Jan Hoekman jr., directielid bij Condor Group. 
– Daarnaast besteden de bedrijven ook veel aandacht aan opleidingen en de ontwikkeling van de medewerkers. Peter Desmet, CEO Mc Three: “We investeren in onze mensen en geven hen specifieke trainingen. Hierdoor krijgen zij ook de kans om door te groeien.” 

Tradities komen samen 

Op Flanders Flooring Days smelten twee tradities van deze regio samen: de diepgewortelde expertise en passie voor de tapijt- en vloerenindustrie en de Vlaamse gastvrijheid. “Het is alsof je iemand bij je thuis uitnodigt in plaats van op restaurant” vat Ruben Desmet van mede-initiatiefnemer Unilin het concept samen. 

FFD is dus een soort vakbeurs, maar dan bij de bedrijven zelf. Want waar kan je beter alles ontdekken dan in hun flagship showrooms? En waar kan je zoveel expertise op een boogscheut van elkaar zien? Dat kan nergens beter dan in Vlaanderen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details