NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Trendsetter in houtbewerkingsmachines
In 2000 nam Philips Constant de verdeling van het merk Martin, topkwaliteit in standaardmachines, over.

Trendsetter in houtbewerkingsmachines

Kantenaanlijmmachines, nestingproductie en automatisatie

Philips Constant in Puurs behoort tot de topleveranciers voor industriële houtbewerkingsmachines en automatisatie. Met meer dan honderd jaar ervaring onder de arm is het bedrijf Belgisch marktleider in kantenaanlijmmachines, nestingproductie en automatisatie.

Vier generaties lang bouwde Philips Constant kwalitatieve houtbewerkingsmachines. Vandaag verdelen ze topmerken zoals Holz-Her, Martin, Grundner en Gannomat in België. Hun focus verplaatste zich naar intelligente productiesystemen van klein tot zeer groot met efficiënte service. Het bedrijf uit Puurs draagt innovatie hoog in het vaandel. Om nieuwe producten en concepten te ontwikkelen die inspelen op de marktvraag, beschikken ze over een eigen R&D-afdeling. Deze verzorgt de engineering en productieflow in dialoog met hun klanten. Verder investeert Philips Constant in servicemonteurs en projectingenieurs om samen met hun klanten projecten te realiseren en hen te boosten naar een hogere productieoutput.

Philips Constant leverde al 1.400 Holz-Her-kantenaanlijmmachines met het unieke lijmpatronensysteem.

Pionier op de Belgische markt

Twintig jaar geleden introduceerde Philips Constant automatische platenmagazijnen in België op kmo-niveau. Daarnaast is het bedrijf pionier in nestingmachines en marktleider op de Belgische markt. Nesting is de productiemethode van de toekomst. Het combineert opdelen en een CNC-bewerkingscenter. In een manloze cyclus worden de meubelonderdelen tot vier keer zo snel geproduceerd. Naast meubelplaten kan de nestingmachine optimaal worden ingezet voor productie van verstekken, binnendeuren, omkastingen en trappen.

Inspelen op de noden van klanten

In de huidige conjunctuur is maximale automatisatie noodzakelijk, net als manloze productiesystemen en intelligente omstelling van standaardmachines. Philips Constant ziet het als hun taak om zowel startende bedrijven als hoge productiebedrijven te adviseren naar een optimale productie voor de toekomst. Waar je vroeger voor het totaalpakket terechtkon bij de schrijnwerker, wordt specialisatie vandaag de norm. De leverancier van houtbewerkingsmachines merkt hoe hun klanten zich dus toenemend richten tot gespecialiseerde grote producenten. Bij de nieuwe generatie schrijnwerkers zijn twee groepen te onderscheiden: meer jonge startende bedrijven met eigen productie enerzijds en specialisten in plaatsing anderzijds. Houthandels zetten hier de voorbije jaren sterk op in. Zij hebben geïnvesteerd in moderne productiemachines en concentreren zich op de toelevering van afgewerkte meubels of meubelonderdelen. Aangezien de investering in een nieuw machinepark niet min is, helpen kleine bedrijven elkaar door een machinepark te delen. Philips Constant ziet ten slotte een sterke stijging in de plaatverwerkende industrie en erkent dat CNC-gestuurde bewerkingscenters tot de standaard worden.

Philips Constant is pionier in automatische platenmagazijnen en intelligente stapelopbouw.

Verdeler van topmerken

Philips Constant leverde al 1.400 Holz-Her-kantenaanlijmmachines met het unieke lijmpatronensysteem. Holz-Her behoort tot de Weinig Group en is gespecialiseerd in CNC-gestuurde machines voor meubelplaatbewerking en massief hout. Alle Holz-Her-machines zijn in standaarduitvoering voorzien voor EVA-smeltlijm en PUR-lijm in patronen of lijmkorrels. Naast de standaard kantenaanlijmmachines ontwikkelde Holz-Her de Lumina-reeks. Deze innovatieve kantenaanlijmmachines kunnen laserkanten verwerken zonder opwarmtijd en zonder persluchtverbruik. Een technologie die zowel voor kmo’s als voor grote industriële bedrijven geschikt is. Holz-Her en Philips Constant werken al meer dan zestig jaar samen voor de Belgische markt. Ook Gannomat is een vaste waarde in hun aanbod voor machines voor korpusmontage.

25 jaar geleden introduceerde Philips Constant de Grundner logistieke systemen en automatische platenmagazijnen in België. De gerenommeerde leverancier heeft 110 automatische platenmagazijnen in productie, vaak de basis voor nieuwe hoge-outputproductielijnen. De projectingenieurs van Philips Constant bouwen de meest complexe automatisatie op, volledig in eigen beheer. Met een inhouse afdeling handling & automation ontwikkelen ze universele opname-units voor robots. Deze worden geïntegreerd in manloze producties van meubelonderdelen, binnendeuren en andere.

In 2000 nam Philips Constant de verdeling van het merk Martin, topkwaliteit in standaardmachines, over. In samenspraak met Martin werd hun eigen productie van standaardmachines afgebouwd en concentreerde Philips Constant zich uitsluitend op de verkoop en dienst-na-verkoop. De machines van Martin combineren innovatie en een hoge kwaliteit. Martin ontwikkelde als eerste de verticale freesmachine met verstelbare freesas, ook bij de formaatzaagmachines. Kmo’s en industrie hebben baat bij deze machines door de lange levensduur.

Nieuw in het gamma van Philips Constant zijn de schuur- en borstelmachines van EMC. EMC bouwt 350 schuurmachines op jaarbasis voor de meest uiteenlopende toepassingen. De ideale prijskwaliteitverhouding, het brede aanbod en de unieke innovatie verklaren het succes van dit snel groeiend bedrijf. Het machinetype Plano garandeert de hoogste schuurkwaliteit door het gepatenteerde roterende schuurbandaggregaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details