NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Trends in natuursteen voor 2020

Trends in natuursteen voor 2020

Als creatieve innovator in natuursteen spot Beltrami de trends als geen ander. Ook voor 2020 breiden ze hun collectie uit met enkele nieuwkomers en nuances op klassiekers die onze interieurs zullen laten stralen. In een tijdloos en modern natuursteenjasje.

Om de trends in natuursteen voor 2020 te spotten, moet je bij Beltrami zijn. Er zijn enkele blijvers die het goed doen en waarvan het gamma aangevuld wordt met nieuwigheden. “Dat is het geval voor de terrazzotrend”, zegt marketingmanager Laurence Roelens. “Het kleurrijke, gespikkelde materiaal is dan ook een blikvanger in heel wat interieurs. Vloeren, wanden, trappen, decoratie, enzovoort. Ook in 2020 en 2021 zal je ze in terrazzo zien.”

tnav01-01-kopieren

Travertin is een van de trends voor 2020, zoals de Italiaanse Travertino Navona. (Beeld: Valerie Clarysse)

 

Beltrami vult daarom haar aanbod terrazzoplaten voor interieurafwerking aan met de nieuwe tint Terrazzo Ciottoli Beige. “Terrazzo is een materiaal bestaande uit marmerkorrels, marmerzand, kleurpigment en cement als bindmiddel”, zegt Laurence. “Het is dus duurzaam, stoot- en krasvast en hiermee een ideale keuze voor wie graag een kleurrijk accent in zijn interieur legt. Terrazzo is in zekere mate ook een materiaal met een hoge imperfectiegraad en laat dat nu net een andere trend voor 2020 zijn.”

trst01-06-kopieren

Met Travertino Romano Striato haal je een klassiek ogende travertin in huis met een uniek spel van licht- en donkerbruine lijnen op een donkerbeige achtergrond. (Beeld: Klaas Verdru)

 

Perfecte imperfectie

Imperfectie is één zaak, kleur een andere. Aardetinten zijn zeer gegeerd. Beige, poederroze, nude aangevuld met bruin, roest of oranje geven een warme toets aan ieder project. “Mensen willen in hun interieur een veilige cocon creëren die dicht bij de natuur staat en waar ze tot rust komen”, licht Laurence toe. “We zien dat travertin ontzettend populair is. De zachte kleurnuances, speels ogende gaatjes en zichtbare contouren van planten en fossielen vullen die drang naar natuurlijke kleuren en imperfecte materialen perfect in.”
Beltrami biedt in haar standaardreeks tegels en platen travertins de Travertino Romano Classico aan, de Italiaanse marmer waarin het Colosseum opgetrokken werd. Ook de Pietra Bicci, San Pietro en Travertino Titanium komen uit Italiaanse groeves. Dit is de eerder klassieke, beige-grijs getinte travertins. Maar er is ook een zeer groot aanbod aan platen in travertin voor binnen- en buitenafwerking. Deze worden bewerkt en verzaagd tot tegels op maat. Voorbeelden zijn hier de Travertino Navona, Travertino Nuvole en Travertino Oro.

muschelkalk-varianten-kopieren

Beltrami vult het aanbod van de Duitse kalksteen Muschelkalk aan met de Eibelstädter, Mooser en Blaubank.

 

“Wat ook binnen deze trend past zijn onze Stonepanels, B-Rocks, Stoneskin en Minipanels”, zegt Laurence nog. “Zo haal je de natuur in huis in haar meest authentieke karakter. Bruut, ruw, robuust. Het zijn natuursteenstrips die wanden meteen een uniek effect geven. Nieuw in deze serie zijn de Nero Santiago Minipanels uit Chinese graniet met zwart-witte korrelstructuur, de zachtere grijswitte Asian Wood Stonepanels uit Chinese kalksteen en de Silver Grey Stonepanels met subtiele glinstering uit Indische leisteen.”

tnuv001-002-kopieren

De Travertino Nuvole is bruiner getint dan een klassieke travertin en daardoor een eyecatcher in een interieur. (Beeld: Klaas Verdru)

 

Ecologisch ontginnen

Ecologie kan je intussen geen trend meer noemen. Het is een norm, een waarde. Natuurlijke materialen met een lange levensduur doen het goed. Natuursteen dus ook. Met Europese natuursteen “van bij ons” zet Beltrami hier volop op in. Door te ontginnen in Europa verkleinen ze het transport en de levertermijnen. De sterke kwaliteit blijft gegarandeerd. “Door de integratie van Beltrami binnen Brachot profiteren we mee van de negentien steengroeves die onder hun beheer staan”, vertelt marketingmanager Laurence Roelens. “Zo kunnen we een prachtige graniet aanbieden uit de Zuid-Franse Tarnstreek. Een gespikkelde tegel in een gevlamde afwerking die zich perfect leent voor binnen- en buitentoepassingen.”

Een steen die terug is van nooit weggeweest is de Duitse kalksteen Muschelkalk. In 2019 lanceerde Beltrami varianten van deze steen. “Voor veel klanten oogden die types wat te braaf. We vullen het aanbod daarom aan met twee nieuwkomers die beantwoorden aan alle bovenstaande trends. De Muschelkalk Eibelstädter en Muschelkalk Mooser worden getypeerd door hun imperfectie met warme, roestbruine vlekjes op een grijze, beige of bruine achtergrond. Met hun ruwe oppervlak en open structuur creëren ze binnen en buiten een authentieke look”, besluit Laurence.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details