Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

Trapbomen en balustrades in HPL

SMET_01_H002
De zwarte en witte HPL-platen zijn in de massa gekleurd, zodat alles perfect in het geheel past.

13 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Voor werkbladen, deuren, kastfronten en wandbekledingen wordt het harde en ondoordringbare materiaal in ieder geval gretig gebruikt. In de trappenbranche is de toepassing van HPL eerder een unicum.

Tekst: Elise Noyez Beeld: Trappen Smet

Als enige trappenmaker op de Belgische markt biedt familiebedrijf Trappen Smet sinds 2019 de mogelijkheid om trapbomen en balustrades in zwarte of witte HPL te realiseren. “Wij maken al 27 jaar lang trappen op maat”, vertelt salesmanager Jasper Desmet. “Daarbij willen we de klant zoveel mogelijk opties bieden, ook wat betreft materiaalkeuze. HPL betekent in dat opzicht een meerwaarde.”

Voor een unieke balustrade kan HPL in eender welke vorm verzaagd of uitgefreesd worden.

Sterke prestaties

De toepassing van HPL voor de trapbomen biedt volgens Desmet verschillende voordelen. “Dankzij de bijzonder dichte structuur is HPL keihard, uiterst krasbestendig en ondoordringbaar voor zowel vocht als zonlicht. In tegenstelling tot bij gelakte metalen trapbomen is er dus geen risico op beschadigingen. Bovendien zijn de zwarte en witte HPL-platen in de massa gekleurd, zodat ook de kopse kant, die bij een trapboom bijna altijd zichtbaar is, gegarandeerd in het geheel past.”

Strak of opvallend

De look van HPL leunt volgens Desmet aan bij die van een metalen trapboom: strak en slank. Maar er is ook ruimte voor decoratieve accenten. “HPL kan in eender welke vorm verzaagd worden. Door cirkels, vierkanten, organische vormen of zelfs tekst uit de basisplaat te frezen, kunnen we bijvoorbeeld een sculpturale of volledig gepersonaliseerde balustrade creëren. In combinatie met houten treden die zowel qua houtsoort als qua afwerking op de rest van het interieur worden afgestemd, krijgt de trap zo een geheel uniek karakter.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Interieurbouw & Schrijnwerk? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details