NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Toekomstgerichte samenwerking tussen onderwijs en werkveld
De leerlingen van de derde graad hout maken kennis met het vak in al zijn aspecten: van het plaatsen van ramen tot het leven op de werkvloer.

Toekomstgerichte samenwerking tussen onderwijs en werkveld

Nieuwe standaard in vakonderwijs en professionele ontwikkeling

Dat het onderwijs en het werkveld elkaar kunnen versterken, is niet nieuw. Daarom gaan de houtafdeling van VTI Brugge, Campus Zandstraat en Kömmerling een intensieve samenwerking aan. De systeembouwer voor pvc-ramen en deuren startte een Academy op binnen de schoolmuren. Door de handen in elkaar te slaan maken de leerlingen van de derde graad hout kennis met het vak in al zijn aspecten. Zo worden ze klaargestoomd als toekomstige generatie in de houtsector.

Kömmerling bewijst met deze samenwerking zijn toewijding aan de ontwikkeling van jong talent in de houtsector.

Sinds het begin van schooljaar 2023 – 2024 organiseert de houtafdeling van VTI Brugge, Campus Zandstraat verschillende initiatieven met expert in superisolerende pvc-ramen en deuren Kömmerling. Begin oktober maakten alle leerlingen van de derde graad kennis met het bedrijfsconcept van de Kömmerling Academy. Het programma brengt de studenten vaardigheden en kennis bij die nodig zijn om te excelleren in een snel veranderende industrie. Tijdens verschillende lesmomenten leren ze zowel de basisprincipes van pvc als de praktische toepassingen ervan in de productie van ramen en deuren. Daarnaast staat ook een bedrijfsbezoek aan de Kömmerling fabriek in Duitsland op de planning voor de zesdejaars. Dit bezoek biedt een unieke kans voor studenten om de theorieën die ze in de klas leren, toe te passen in een echte productieomgeving.

De lancering bood een platform voor deelnemers om te netwerken en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de studenten en de rol van academische en industriële samenwerking.

Een nieuwe generatie

Door deze samenwerking tussen VTI Brugge en Kömmerling krijgen de leerlingen van de derde graad hout de kans om kennis te maken met het vak in al zijn aspecten, zoals het plaatsen van ramen en het leven op de werkvloer. Het is een unieke kans voor beide partijen en misschien wel de start van een blijvende samenwerking in de toekomst. Daarmee bewijst Kömmerling zijn toewijding aan de ontwikkeling van jong talent. Met zijn praktijkgerichte aanpak wil de Kömmerling Academy een brug slaan tussen het onderwijs en de industrie om leerlingen voor te bereiden op een toekomstige carrière in de houtsector. Deze samenwerking kan de blik van een leerling verruimen. Het versterkt de school en stelt ze in staat om alle hedendaagse leerplandoelstellingen te behalen.

Behalve interessante lessen biedt de Kömmerling Academy een extra boost voor de opleiding en een toekomstige job in het vak.

Aantrekkelijkheid van de opleiding

Behalve een interessante leerschool voor de leerlingen, biedt de Kömmerling Academy een extra boost voor de opleiding en een toekomstige job in het vak. De nood aan opgeleide profielen in de sector stijgt elk jaar. Initiatieven zoals deze geven een unieke kijk op de arbeidsmarkt en vergroten de aantrekkelijkheid van de opleidingen. 

Op 14 november stelden VTI Brugge en Kömmerling hun samenwerking aan het brede publiek voor. Tijdens dit event kwamen verschillende belanghebbenden samen, waaronder Select raamfabrikanten, onderwijspersoneel en de media. De lancering bood ook een platform voor deelnemers om te netwerken en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de studenten en de rol van academische en industriële samenwerking. Het evenement benadrukte de gezamenlijke visie van Kömmerling en VTI Brugge om een nieuwe standaard te zetten in vakonderwijs en professionele ontwikkeling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details