NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Toegevoegde waarde in elke werkplaats
Afgewerkte ramen klemmen en deze dan tegelijk kantelen en draaien, een oplossing op maat van Fabribois.

Toegevoegde waarde in elke werkplaats

Met één vinger een zware last verplaatsen, groter en zwaarder dan de bediener, in plaats van de hulp in te roepen van enkele collega’s? Eender welk materiaal in eender welke vorm kantelen, draaien, tillen,… zonder extra handen in te schakelen? Het klinkt als sciencefiction, maar met de oplossingen van Arcadel is het de realiteit. 

In de showroom van Arcadel staan een tiental manipulatoren gebruiksklaar.

“Onze oplossingen zijn een toegevoegde waarde in elk atelier, magazijn of werkplaats”, stelt Thierry Reversé, zaakvoerder van Arcadel. “Zwaar en/of groot materiaal verplaatsen van punt A naar punt B is niet evident. Zeker niet wanneer een extra beweging zoals draaien of kantelen nodig is. Dan moet je al gauw hulp van collega’s inroepen. Dat is allemaal verleden tijd met onze pneumatische manipulatoren. Wij bouwen een oplossing op maat van de noden van de klant. Welk materiaal en welke vorm of gewicht dan ook. Onze manipulatoren doen letterlijk het zware werk. De werknemers worden maximaal ontlast en het levert bovendien een aanzienlijke tijdswinst op.”    

Arcadel: “Voor onze klant Anyway Doors ontwikkelden we een specifieke oplossing die de werknemers helpt om op moeilijk bereikbare plaatsen toch het plaatmateriaal op te pikken en te verplaatsen naar het startpunt van de productielijn.”

Geen copy-paste

Het maagdelijk witte blad is de enige overeenkomst tussen alle oplossingen die Arcadel creëert. “Klopt volledig”, bevestigt Reversé. “We doen niet aan copy-paste van een bestaande situatie. Dat is simpelweg onmogelijk. Elk atelier of werkplaats is immers een unieke locatie, de vraag van de klant is nooit dezelfde als die van een andere klant. Hoe kan een oplossing van ons dan identiek zijn aan een andere? We bezoeken steeds de locatie in kwestie en overlopen dan met de klant om welk product het gaat, welke parameters deze hebben (gewicht, vorm, lengte, breedte, dikte), wat er exact mee moet gebeuren en met welke specifieke eisen we rekening moeten houden. Elke oplossing is puur maatwerk, van de vloer tot de lifttool.”

Houten balken of boomstammen verplaatsen zonder hulp van collega’s? Het kan met deze manipulator op basis van dubbele-klemtechniek.

Welkom in Roeselare

Arcadel specialiseert zich al sinds 1991 in de pneumatische manipulatoren van het Italiaanse merk Dalmec, vandaag de wereldwijde marktleider, en is in België de exclusieve verdeler ervan. “Pneumatisch betekent dat er geen complexe elektrische of elektronische sturing wordt gebruikt”, aldus Reversé. “Onze manipulatoren werken steeds op zuivere perslucht. Ondanks het unieke karakter van elke oplossing kan je in onze showroom diverse toepassingen komen testen. Een tiental manipulatoren staan gebruiksklaar. We staan je graag te woord!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details