NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Tips voor het wegwerken van je CV-ketel

Tips voor het wegwerken van je CV-ketel

Je hebt in huis altijd wel objecten die je liever niet in het zicht wilt hebben. De wasmachine, droger, modem, maar ook de CV-ketel is hier een goed voorbeeld van. Aan het wegwerken van je CV-ketel hangen echter wel risico’s. Daarom is het belangrijk dat je dit op een goede manier doet. Houd je aan onderstaande drie tips, dan komt het helemaal goed!

Tip 1: Gesloten CV-ketel

De CV-ketel heeft lucht nodig voor de verbranding van gas. Een gesloten CV-ketel haalt deze lucht via een afvoer of van buiten, terwijl een open CV-ketel deze lucht uit de ruimte haalt waar de ketel hangt. Een open CV-ketel moet je dan ook zeker niet dichtbouwen, omdat deze dan te weinig kan ventileren. Bij een gesloten CV-ketel is een kast een goede oplossing om deze weg te werken. De eerste stap is dus het controleren van de CV-ketel. Heb je een open ketel en wil je graag een gesloten ketel zodat je deze mooi weg kunt werken? Op Cvkoopjes.nl schaf je vandaag nog een nieuwe gesloten CV-ketel inclusief fabrieksgarantie aan!

Tip 2: Voldoende ventilatie

Een gesloten CV-ketel is prima weg te werken met een kast, maar dat betekent niet dat er geen onverbrand gas meer vrij kan komen of dat de CV-ketel geen warmte meer af kan stralen. Daardoor blijft de ventilatie een belangrijk punt. Ga je de CV-ketel wegwerken met een kast? Zorg er dan voor dat deze kast niet helemaal dicht is door bijvoorbeeld ventilatieroosters aan te brengen, zodat er genoeg ventilatie kan plaatsvinden.

Tip 3: Ruimte rondom de ketel

Tot slot moet je de ketel niet inbouwen. Het is verleidelijk om de CV-ketel zo min mogelijk ruimte te geven zodat je daarbuiten meer ruimte overhoudt, maar dit is niet handig wanneer de ketel een onderhoudsbeurt moet krijgen of gerepareerd moet worden. Zonde als de kast dan moet worden afgebroken omdat de monteur er niet bij kan. Het is dus essentieel om de ruimte onder en boven de ketel en de leidingen vrij te houden.

Twijfel?

Helaas zijn er geen inbouwkasten voor je CV-ketel te koop bij de plaatselijke woonwinkel. Weet je, ondanks bovenstaande drie tips, toch niet zeker of de ketel of ruimte geschikt is voor een inbouwkast? Laat er dan een monteur naar kijken. Deze kan advies geven over de manier waarop de CV-ketel kan worden weggewerkt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over of de ombouw risico’s met zich mee brengt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details