NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Terrasplanken met een natuurlijk karakter
De hoogwaardige Lignodur terrafina® terrasplanken klikken dankzij een ingenieus klik- en klemsysteem eenvoudig in elkaar. De verwerker moet niet voorboren en schroeven, waardoor de montage de helft sneller verloopt.

Terrasplanken met een natuurlijk karakter

Gedreven door de passie voor innovatie creëert en realiseert de fabrikant duurzame oplossingen voor interieur en exterieur. Lignodur terrafina® zijn hoogwaardige terrasplanken met onder meer een uniek montagesysteem, demontageclips en WPC- en aluminium draagbalken met geïntegreerde antislip strips. Recent werd ook de innovatieve Lignodur terrafina® lounge geïntroduceerd.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: LoCra

LoCra werd opgericht in 2011 door Lode Craenen, die dan al meer dan 20 jaar ervaring had als salesmanager en zaakvoerder in de wereld van raam- en bouwprofielen uit kunststof. “Vandaag ontwikkelen en produceren we innovatieve oplossingen voor binnen- en buitenschrijnwerk. Zo leveren we Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn, maar zich vooral onderscheiden door een eenvoudige montage”, zegt de zaakvoerder. “Dankzij een ingenieus klik- en klemsysteem klikken de terrasplanken gemakkelijk in elkaar. De verwerker moet niet voorboren en schroeven, waardoor de montage vijftig procent sneller verloopt. Bovendien zorgt het montagesysteem ervoor dat er tussen de planken steeds een smalle voeg van drie tot vier millimeter ontstaat en dat de terrasplanken praktisch in elke hoek ten opzichte van de onderstructuur gemonteerd kunnen worden. Een demontageclip, geschikt voor verschillende toepassingen, zorgt ervoor dat de terrasplanken zonder beschadiging gedemonteerd en later opnieuw gemonteerd kunnen worden.”

De Lignodur WPC- en aluminium draagbalken zijn uitgerust met geïntegreerde antislip strips, waardoor de planken niet verschuiven.

Het systeem is leverbaar met Lignodur WPC- en aluminium draagbalken in hoge en lage uitvoering. Die zijn als enige in de markt uitgerust met geïntegreerde antislip strips, waardoor de planken niet verschuiven. Lignodur terrafina® terrasplanken zijn ook uitermate bestand tegen zon, regen, koude, hitte en zout- en chloorwater. Ook bij langdurige blootstelling aan water behouden de planken hun hoge antislip eigenschappen en zijn hierdoor uitermate geschikt voor toepassingen bij sauna’s, kuuroorden en omranding van zwembaden. Door de combinatie van deze draagbalken met plaatankers kan dit systeem ook voor platte daken gebruikt worden.

LoCra introduceerde recent de Lignodur terrafina® lounge. De nieuwe grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, verhoogt de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Nieuwe grondstof en productietechniek resulteren in innovatieve ontwikkeling

LoCra introduceerde recent de Lignodur terrafina® lounge, leverbaar in vijf kleuren en verschillende lengtematen en compatibel met alle accessoires van het Lignodur terrafina® systeem. Een speciaal ontwikkelde productietechniek geeft deze terrasplanken een mooi, mat uiterlijk. De nieuwe grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, verhoogt de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor deze innovatie ook ideaal is voor gebruik op terrasoverkappingen, balkons, enzovoort.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details