NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Tegenvaller wordt opportuniteit
Dankzij de grote showroom kan Merlier nu tal van snijgereedschappen en houtbewerkingsmachines demonstreren.

Tegenvaller wordt opportuniteit

Helaas stak covid-19 daar een stokje voor. Niet getreurd: de officiële opening wordt nu de kers op de verjaardagstaart die in 2021 wordt opgegeten. Volgend jaar mag de slijperij namelijk al dertig kaarsjes uitblazen!

Met man en macht werd gewerkt om Merlier tijdig in een nieuw kleedje te steken. Het plan van zaakvoerder Steven Merlier was ambitieus: de bestaande uitvalsbasis laten samensmelten met het aanpalende pand om er een state of the art slijperij met imposante showroom van te maken. “We stonden te popelen om het resultaat in april, tijdens de jaarlijkse opendeurdagen, aan onze klanten en andere geïnteresseerden te tonen”, vertelt hij. “Helaas noodzaakte de lockdown ons deze plannen in de ijskast te stoppen. Wat eerst een teleurstelling was, zagen we al snel als een opportuniteit. Terwijl de wereld even stilstond, kregen wij de tijd om het nieuwe gebouw tot in de puntjes af te werken. Het plan was de festiviteiten naar begin november te verschuiven, maar ook dat viel in het water. Nu beogen we de officiële opening in het voorjaar van 2021 te laten doorgaan, samen met de opendeurdagen die op 23, 24 en 25 april zijn gepland. Een dubbel feest, aangezien we dan ook een andere mijlpaal in onze geschiedenis mogen vieren, namelijk het dertigjarig bestaan van Merlier Slijperij.”

Machineverkoop in de lift

Intussen plukt Merlier wel al de vruchten van de investering in de vernieuwing en uitbreiding van de uitvalsbasis. “De verkoop van machines loopt bijzonder goed”, vertelt Steven Merlier. “We scoren in het covidjaar 2020 op dat vlak zelfs beter dan in 2019. Dat we in onze nieuwe, grote showroom nu de mogelijkheid hebben om tal van snijgereedschappen en houtbewerkingsmachines te demonstreren, is niet vreemd aan dit succes. Maar het doet deugd te zien dat Belgische kmo’s zelfs in deze onzekere tijden in machines blijven investeren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details