NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Technische expertise en gespecialiseerde opleiding voor maximale efficiëntie
Optimat Group levert niet alleen de machines an sich maar bekijkt met de klant hoe de productie geoptimaliseerd kan worden.

Technische expertise en gespecialiseerde opleiding voor maximale efficiëntie

Betrouwbare partner om actuele problematieken in houtverwerkende sector op te vangen

Naast een uitgebreid assortiment aan houtverwerkingsmachines voor industriële klanten, kmo’s en kleinere interieurbouwers onderscheidt Optimat Group zich door hun unieke service en hun technische expertise. Door gericht advies en gespecialiseerde opleiding begeleidt het bedrijf hun klanten in het optimaliseren van de workflow, waarbij automatisering en digitalisering het verschil maken. Met kwaliteit als rode draad doorheen alles wat Optimat Group doet.

Optimat Group is exclusieve verdeler van HOMAG Group in de Benelux. (Beeld: HOMAG Group AG)

Al jarenlang is Optimat Group een gerenommeerde speler in de houtverwerkende sector. Vanuit hun vestigingen in Heule (Kortrijk) en Breda ondersteunen ze een brede waaier aan klanten: van kleine schrijnwerkers tot industriële houtverwerkingsbedrijven. Als exclusieve verdeler van HOMAG Group in de Benelux en sinds kort ook verdeler van Heesemann breedband schuurmachines focust het bedrijf op twee premiummerken in de branche. “In alles wat we doen, gaan we voor de beste kwaliteit en service. Door ons te specialiseren zijn we in staat diepgaande technische expertise uit te bouwen. Dat laat ons toe kwaliteitsvolle opleidingen te geven en een optimale dienst na verkoop te garanderen. Tegelijk kunnen we onze klanten heel gericht begeleiden in het optimaliseren en automatiseren van hun workflow”, vertelt CEO Alexis Dirix. De groep is de enige leverancier in de Benelux die een dergelijke aanpak hanteert voor de totale markt. Het bedrijf bestaat uit zo’n 70-tal medewerkers, waaronder 35 technici.

Apps zijn handige tools om de productie voor te bereiden, te optimaliseren en op te volgen per machine.

Continue bijscholing

Momenteel is een van de grootste uitdagingen in de houtverwerkingssector het vinden van goed opgeleid personeel. Optimat Group speelt hierop in door gespecialiseerde opleidingen aan te bieden aan hun klanten, inhouse of ter plaatse. “Hoe beter de operatoren en werkvoorbereiders onderlegd zijn, hoe hoger de behaalde output is”, gaat Dirix verder. “Door de technologische evoluties van de machines hebben operatoren vandaag andere competenties nodig dan die van een traditionele schrijnwerker. Permanente bijscholing van de bestaande en nieuwe medewerkers is essentieel om het machinepark zo goed mogelijk aan te sturen. Wij geloven sterk in onze rol om klanten bij die digitale ommeslag te helpen.”

Logisch dus dat de opleidingen van Optimat Group verder gaan dan de bediening van de machines an sich. Het bedrijf begeleidt klanten in het hertekenen van hun productieflow binnen de werkplaats, die vaak moet aangepast worden aan de nieuwe technologie. Daarnaast scholen ze hun klanten ook in het gebruik van software: gaande van CAD/CAM-tekenpakketten tot optimalisatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld, hoe moet de klant zijn productieflow aanpassen om een maximale output te behalen met zo weinig mogelijk afval van grondstoffen? Waar zitten de bottlenecks in de flow? Hoe moeten grondstoffen en producten roteren in de werkplaats?

Rechtstreeks klantencontact is essentieel om hen te ondersteunen in de automatisering van hun productieflow.

Meer inzicht door apps

Naast de indrukwekkende technologische vooruitgang is ook de manier waarop houtverwerkende machines aangestuurd worden enorm geëvolueerd. CEO Alexis Dirix: “Zo heeft HOMAG Group zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale oplossingen ter beschikking. Door het gebruik van apps kunnen de medewerkers de productie voorbereiden, optimaliseren en opvolgen per machine.” De klant krijgt dus een veel beter inzicht in zijn productie en hoe hij die moet aanpassen om de efficiëntie te verhogen. Dat vertaalt zich in meer output en lagere kosten.

“Door onze kennis van de machines en expertise in werkvoorbereiding met onze klanten te delen, halen we samen het beste uit hun machinepark en hun medewerkers. Vandaar dat we als langetermijnpartner meedenken met onze klanten hoe ze de huidige problematieken en onzekerheden in de sector kunnen opvangen en zich klaarmaken voor de toekomst.”

Voor meer informatie over de specifieke opleidingen en serviceformules van Optimat Group kan je terecht op de website.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details