NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Strakke gefineerde decoratieve latten voor stijlvolle interieurs
De latten zijn vervaardigd uit echt fineerhout voor een uitstekende kleurconsistentie. Ze zijn bovendien uiterst stabiel door de kern in mdf.

Strakke gefineerde decoratieve latten voor stijlvolle interieurs

Architecten en bouwheren gebruiken al langer strakke houten latten als wand- en plafondbekleding of als vrijstaande ruimteverdeler en creëren zo een esthetisch lijnenspel dat elk interieur naar een hoger niveau tilt. Decospan speelt perfect op deze trend in met de introductie van de Astrata Slats. Deze decoratieve houten latten zijn drie- of vierzijdig met fineer afgewerkt en zowel onbehandeld als kant-en-klaar in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Onder het motto ‘Creatief met fineer’ blijft Decospan steeds weer nieuwe ontwikkelingen lanceren. Het gamma omvat het (fineer)parket van the twelve®, Cabbani® en Parky®, de wand- en meubelpanelen van de Nordus, Querkus en Shinnoki®-collecties, de akoestische panelen van Woodcoustics en nu ook planken, panelen, 3D-wandtegels en latten onder de naam Astrata. Hiermee biedt de specialist opnieuw een creatieve oplossing voor de integratie van hout in elk interieur, die ook perfect aansluit bij de andere sterke merken.

Deze decoratieve latten worden op wanden en plafonds gemonteerd, maar kunnen ook als vrijstaand element gebruikt worden.

“We stelden vast dat architecten en bouwheren steeds vaker kiezen voor latten op wanden en plafonds, zelfs vrijstaand als scheidingswand. Daarbij maakten ze vooral gebruik van massieve latten in eik of een andere houtsoort. Door de oorlog in Oekraïne is dat hout echter zeer schaars. Bij massieve latten kunnen ook gemakkelijker kleurverschillen optreden en luchtvochtigheid kan vervorming veroorzaken”, legt Filip Cleeren, salesmanager Nederland bij Decospan, uit. “Daarom introduceerden we binnen ons Astrata-gamma de slats of gefineerde latten, die gebruikt kunnen worden als wand- en plafonddecoratie en als ruimteverdeler. Ze kunnen verticaal, horizontaal en diagonaal gemonteerd worden en verschillende afmetingen zijn combineerbaar, zodat een dynamisch lijnenspel ontstaat.”

Veelzijdige, creatieve oplossing

De Astrata Slats zijn beschikbaar in twee versies. Zo worden de driezijdig gefineerde latten gebruikt voor montage op wanden en plafonds, terwijl de volledig gefineerde versie eerder voor losstaande interieurelementen ingezet worden. De dunste latten van 31 op 31 millimeter zijn alleen in de driezijdige versie beschikbaar. Alle andere maten (31 op 65, 39 op 80 en 51 op 100 millimeter) kunnen in beide varianten besteld worden. De maximale lengte is 3.040 millimeter. 

“Dit product combineert heel wat voordelen. Zo is het vervaardigd uit echt fineerhout, voor een uitstekende kleurconsistentie. De balken zijn uiterst stabiel door de kern in mdf en worden volledig afgewerkt geleverd. De verwerker moet ze alleen uitpakken en monteren, en bespaart zo veel tijd”, vult business developer Nederland Danielle Quint aan. “Onbehandelde Astrata Slats kunnen door de gebruiker met olie, beits of vernis afgewerkt worden, maar zijn ook kant-en-klaar gebeitst en vernist leverbaar. In onze meubelafdeling verwerken we ze zelfs tot andere afmetingen of met extra bewerkingen, zoals groeven.”

Astrata Slats zijn strakke gefineerde latten. Ze zijn drie- of vierzijdig met fineer afgewerkt en zowel onbehandeld als kant-en-klaar verkrijgbaar.

Focus op Nederlandse markt

De nieuwe Astrata Slats-reeks werd zeer positief onthaald op de Belgische en Franse markt. Op Houtpro+ wil Decospan dit product ook vol op de Nederlandse markt lanceren. “De verwachtingen zijn hoog, want ook de architecten en verwerkers in Nederland, die het product al leerden kennen, zijn laaiend enthousiast over de mogelijkheden”, sluiten Cleeren en Quint unaniem af. “Dit is een nieuwe creatieve oplossing, die in combinatie met onze andere sterke merken Parky, Querkus, Shinnoki en Woodcoustics elk interieurontwerp naar een hoger niveau tillen. We hebben ook aan de verwerkers gedacht. De montagevoorschriften op onze website maken het voor hen heel eenvoudig om Astrata Slats te monteren.”

Hal 5 – STAND 5500    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details