NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sterk als steen, verwerkbaar als hout – Een opportuniteit voor de houtvakman
Solid surface plaatmateriaal van HI-MACS® vult het totaalaanbod van Cras aan. (Beeld: Studio Podrini – HI-MACS®)

Sterk als steen, verwerkbaar als hout – Een opportuniteit voor de houtvakman

“Logisch,” vindt Johan Demeyere van Cras, “want wie hout kan verwerken kan ook perfect met solid surface aan de slag. Meer nog, het laat toe om het speelveld te verruimen en klanten echt een totaaloplossing te bieden.”

Sterk als steen, verwerkbaar als hout. Zo kan het wel samengevat worden. Want ondanks het volledig non-poreuze, waterdichte en gladde oppervlak, ijzersterk en in de massa gekleurd, volstaan de traditionele gereedschappen voor de verwerking van hardhout om solid surface plaatmateriaal in de juiste vorm te brengen. Ook hier zijn zagen, frezen, schuren en boren de basisbewerkingen. Verlijmen gebeurt met aangepaste lijmen en in een net, stofvrij lokaal, en wie over een voorverwarmingsoven of hittepers beschikt kan de platen zelfs tot driedimensionale designs op maat thermoformeren.

Spoelbakken worden perfect naadloos in het werkblad geïntegreerd. (Beeld: Studio Podrini – HI-MACS®)

Focus op verwerking

“Mede omwille van de goede verwerkbaarheid vulden we ons gamma decoratief plaatmateriaal aan met de solid surface platen van HI-MACS®”, aldus Demeyere. “Een nieuwe thermocuretechnologie zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijker te schuren is, en beter bestand tegen hitte, terwijl de platen ook uitermate geschikt zijn voor driedimensionale thermoforming. Dankzij de Ultra-Thermoforming technologie hebben bepaalde platen zelfs een uitzonderlijke buigradius, wat compleet nieuwe ontwerpmogelijkheden schept.”

De houtvakman die kennis wil maken met dergelijke mogelijkheden en wil weten hoe hij precies aan de slag moet met solid surface, kan bij Cras ook terecht voor praktijkopleidingen. Inschrijven voor deze doorgedreven workshops kan in alle zestien Woodshops.

Inclusief alle toebehoren

Met 11 collecties en letterlijk 101 kleuren, beschikbaar in diverse formaten en diktes van 4,5, 6, 9, 12 of 20 millimeter, biedt HI-MACS® ook op designvlak een erg compleet gamma aan stijlen, inclusief enkele lichtdoorlatende opties. “Alle kleuren zijn op korte termijn leverbaar,” weet Demeyere, “en de basiskleuren hebben we steeds op voorraad, net als de bijhorende lijmen, montagetoebehoren en zelfs een handige onderhoudskit met microvezeldoek, spons en cleaner.”

Naast het plaatmateriaal biedt de houtspecialist onder de naam Solid Surface Plus bovendien nog een heel assortiment aan standaard wastafels, spoelbakken en badkuipen uit het composietmateriaal. Het grote voordeel? Ook zij kunnen met dezelfde eenvoudige gereedschappen volledig vlak en naadloos in een meubel uit solid surface ingebouwd worden. “We stellen hiervoor alle productdetails ter beschikking en via ons nieuwe webportaal www.solidsurfaceplus.be kunnen schrijnwerkers en interieurbouwers de was- of spoelbakken volledig zelf configureren.”

Dankzij solid surface levert de houtvakman ook volledige badkamerinrichtingen af. (Beeld: Studio Podrini – HI-MACS®)

Alles voor een totaaloplossing

Niet alleen de eindklant kan van de voordelen van solid surface genieten. De houtvakman verruimt er op een relatief eenvoudige en laagdrempelige manier zijn werkterrein mee en stelt zichzelf in de mogelijkheid om zonder bijkomende investeringen totaalprojecten op te leveren. “Zo kan hij dankzij solid surface bijvoorbeeld een volledige badkamer inrichten, van kasten en rekken tot badkuip, douchebak en lavabo’s toe, en biedt hij zijn klanten extra functionele mogelijkheden voor de vervollediging van een keukenproject.”

Met een compleet aanbod HPL, melamine, fineer, solid surface, binnendeuren, gipsproducten en wand- en plafondbekleding heeft Cras in ieder geval alle materialen in huis om zo’n project tot een goed einde te brengen. Een selectie gerelateerde diensten, van opleidingen tot het beplakken, verzagen en frezen van plaatmateriaal en het inkasten van deuren, verzekert een uitgebreide ondersteuning. “Kan de houtvakman zich dankzij solid surface profileren als een totaalpartner voor de eindklant, dan nemen wij op onze beurt die rol op ten opzichte van de interieurbouwer zelf”, besluit Demeyere.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details