NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Specialist in plaatmaterialen met wereldwijd aanbod
Alle plaatmaterialen voor de bouwsector. (Beeld: Pascal Vandecasteele)

Specialist in plaatmaterialen met wereldwijd aanbod

Met meer dan 50 jaar expertise en een sterk internationaal netwerk is Altripan gespecialiseerd importeur van plaatmaterialen. Merkonafhankelijk, met aanvoer uit diverse continenten en met oog voor nieuwigheden in de markt. “Binnen onze vier productgroepen zoeken we steeds naar de beste kwaliteit, merkonafhankelijk en met onze service als toegevoegde waarde”, zegt Tom De Keyser.

Altripan Duroform en Altri Pine, twee van de eigen merken van Altripan.

De brede waaier aan merken en plaattypes zijn een rechtstreeks resultaat van de wereldwijde import bij Altripan. Ze halen hun producten uit Noord- en Zuid-Amerika, Scandinavië, Afrika, Azië, Oost- en West-Europa. Vanuit de Antwerpse haven verdeelt Altripan al die plaatmaterialen naar een groot deel van Europa. Sinds 2007 is er met Altripan UK ook een joint-venture in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit die tweede locatie worden vooral de Britse en Ierse markt bediend. “Het maakt ons de grootste onafhankelijke speler in Europa die zich exclusief op platenmaterialen toelegt. Als groep verzetten we 300.000 kubieke meter plaatmateriaal op jaarbasis, ofwel zo’n 7.500 vrachtwagens per jaar”, duidt Tom De Keyser, director bij Altripan. “Als expert ter zake volgen we uiteraard ook nieuwe ontwikkelingen in de sector op de voet. Is er een interessante aanvulling voor ons gamma? Dan voegen we die graag toe.”

Altripan bouwde bewust een netwerk met meerdere leveranciers uit, ook binnen dezelfde productgroep. Tom: “Het garandeert de continuïteit van onze aanvoer. Bovendien hebben klanten soms een voorkeur voor specifieke merken en zo kunnen we ook hen bedienen. Die merken vullen we trouwens aan met eigen brands, zoals Duroply, Duroform en Altriply. Onze expertise en grote volumes maken van die registered trademarks een kwalitatieve keuze tegen een scherpe prijs.”

Vier productgroepen

Binnen de plaatmaterialen vertegenwoordigt Altripan de vier grote productgroepen. Bij het multiplex komt het hardhout voornamelijk uit Azië en het zachthout uit Zuid-Amerika. Met Uruguay kiest Altripan bewust voor alternatieve aanvoerregio’s, die de juiste kwaliteit bieden en zo het aanbod helpen diversifiëren. “Ook in betonplex hebben we een rijk assortiment”, vult Tom aan. “Afhankelijk van de houtsoort en de dikte van de folie kan de betonplex eenmalig tot tien keer gebruikt worden voor het storten van beton. Op voorwaarde dat de platen altijd volgens de voorschriften verwerkt worden. Die communiceren we ook altijd duidelijk naar onze verdelers en we zijn steeds bereikbaar voor advies. Expertise delen is een van onze belangrijke taken.” Het sterke aanbod maakt Altripan al partner van enkele prestigieuze projecten, zoals het stadion van FC Antwerp.

Het OSB-gamma is de uitzondering op de regel bij Altripan, met West Frazer als exclusief merk. Dit plaatmateriaal blijft erg populair door zijn handige formaat, lichte gewicht en het tand-en-groefsysteem. “En dan is er uiteraard nog ons mdf, in diktes van 3 tot en met 40 millimeter en in standaard en light densiteit. Diverse fabrikanten beleveren ons van de bruine en groene variant, zodat we voor elk interieurproject de juiste producten op voorraad hebben. Om het de interieurbouwer nog gemakkelijker te maken, is het mdf ook verkrijgbaar met een grondlaag. Je hoeft na productie van het meubel dus enkel nog af te werken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details