NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Softwarepakket voor de interieurbouwer breidt uit
Een schat aan informatie en mogelijkheden in één handig softwarepakket.

Softwarepakket voor de interieurbouwer breidt uit

Widooca ontwikkelt en verdeelt software op maat van de schrijnwerker en interieurbouwer. Met specifieke applicaties speelt het bedrijf in op de actuele uitdagingen van maakbedrijven. De mogelijkheden blijven uitbreiden. De recentste aanvulling, in widooca 20, is een module om binnendeuren te configureren. Wie deze module al gebruikte, is duidelijk positief.

Er zijn diverse CAD/CAM-pakketten op de markt, die zich (onder meer) richten op de interieurbouwsector. Widooca omvat de mogelijkheden van een CAD/CAM-systeem, maar voegt nog heel wat toe. Je gebruikt de software voor alle fases van je project: design, calculatie, offerte, productie, aansturing van machines en zelfs de opvolging van de facturatie. De mogelijkheid om interieur en buitenschrijnwerk te configureren vormt een andere interessante extra. “Zo maak je van ieder maatwerkproject iets unieks”, benadrukken Bram Schietecatte en Bram Van Melckebeke, zaakvoerders van widooca. “Onlangs voegden we een module voor de configuratie van binnendeuren toe. We blijven innoveren en evolueren, om een nog sterker pakket te bouwen voor de professional.”

Met widooca 20 lanceerde de ontwikkelaar in 2021 een serieuze upgrade van zijn software.

Van widooca 12 naar widooca 20

Met widooca 20 lanceerde de ontwikkelaar in 2021 een serieuze upgrade van zijn software. Bram Van Melckebeke: “Klanten die al overschakelden van widooca 12 naar widooca 20 zijn hier stuk voor stuk tevreden over. Niet vreemd ook, want deze recente versie bevat heel wat nieuwigheden en voegt extra voordelen toe voor de interieurbouwer en schrijnwerker.” 

De nieuwe interface is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. In enkele duidelijke projectstappen ga je vlot doorheen het productieproces en als je op een onderdeel klikt, verschijnen de eigenschappen ervan meteen op je scherm.

En er is meer. “We verbeterden de compatibiliteit met forthCAD, zodat je snel schakelt tussen beide programma’s zonder informatieverlies. Ook het gebruiksgemak voor meerdere gebruikers die tegelijk in widooca werken kreeg een fikse boost. Bovendien integreerden we een labelsysteem, dat onvolledige bestellingen vermijdt. Elk onderdeel is scanbaar en gescande onderdelen verdwijnen automatisch uit de pick-up lijst.”

Onder meer de offertemodule is een handige tool voor de vakman.

Nog dichter bij de klant

Naast het verbeteren van de software en het uitbreiden van de mogelijkheden blijft widooca inzetten op een toegankelijk karakter. Het nieuwe, moderne kantoor in Herent is daar een belangrijk onderdeel van. Op de Persilsite in Herent, dicht bij het station, werkt het widooca-team vanuit een gloednieuw gebouw. “De nieuwe vergaderzaal biedt voldoende ruimte om opleidingen op maat te organiseren”, geeft Bram Schietecatte nog mee. “Zowel voor bestaande als nieuwe klanten betekent dit een grote meerwaarde. Ondanks het feit dat werken van op afstand meer en meer de norm wordt, trekken wij de kaart van de persoonlijke aanpak.”

Persoonlijk kennismaken met het team en de mogelijkheden van widooca kan binnenkort trouwens ook op de houtpro+-beurs in Nederland. Ga je daar langs? Pik dan zeker een demo van widooca 20 mee.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details