NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Snel en efficiënt meten met high-end laserscanner
Dat de razendsnelle RTC360-laserscanner ook compact en licht is, is mooi meegenomen.

Snel en efficiënt meten met high-end laserscanner

Al geruime tijd staat Duet Interieur uit Herzele te boek als totaalpartner voor interieur op maat, met een persoonlijke en professionele service van ontwerp tot afwerking en plaatsing als garantie. Bovendien wordt die professionaliteit waar de interieurinrichter zo graag prat op gaat, verder kracht bijgezet via de Leica RTC360, een laserscanner die bijdraagt aan snel, nauwkeurig en dus efficiënt werk.  

Dat de RTC360 laserscanner van Leica de realiteit sneller vastlegt dan ooit tevoren, is een understatement, getuige de meetsnelheid tot een forse twee miljoen punten per seconde. Met het toestel, met z’n geavanceerde camerasysteem, slaagt Duet Interieur er sinds de ingebruikname in om binnen de twee minuten gekleurde 3D-puntenwolken aan te maken, met één druk op de knop. Dat de laserscanner compact en licht is, is letterlijk mooi meegenomen, ongeacht waar de werf zich bevindt. Eens alle meetdata geregistreerd zijn, kunnen ze naadloos en geautomatiseerd worden overgeheveld naar kantoor, waar de Herzeelse firma de kwalitatieve en gedetailleerde scans meteen kan aanwenden voor tal van toepassingen. 

De RTC360-laserscanner wordt bij Duet Interieur zowel bij de voorstudie als de bouwfase ingezet.

Mooi totaalbeeld van de woning

Tom De Bont van Duet Interieur is heel gelukkig met zijn aankoop van de RTC360. “Het was de investering meer dan waard. Ik spaar tijd uit en de meting is heel nauwkeurig. Ik kan verschillende kamers in een gebouw meten en de ruimtes aan elkaar koppelen, waardoor ik een mooi totaalbeeld van de woning krijg. Om m’n werk professioneel en efficiënt uit te voeren, is de laserscanner simpelweg onmisbaar geworden.”

Bij Duet Interier wordt de laserscanner intussen in elke fase van het bouwproject ingezet. In de voorstudiefase gebruikt men de scanner voor een goede inschatting van het proces: de staat van het gebouw, mogelijke obstakels, … Op die manier kan er ook meteen een correcte offerte opgesteld worden. Eens het bouwproces aanbreekt, wordt met de scanner de inventarisatie van onder meer leidingen en kabels gedigitaliseerd. Wat de scanner uniek maakt, is niet enkel z’n geringe volume of z’n meetsnelheid, maar zeker ook de software die hij hanteert. “In vergelijking met de klassieke meetmethode gebeurt de verwerking van gegevens een pak eenvoudiger en sneller”, zo weet de zaakvoerder van de interieurinrichter intussen uit ervaring.

In vergelijking met de klassieke meetmethode gebeurt de verwerking van gegevens een pak eenvoudiger en sneller

Service en ondersteuning

Lasertopo, al 35 jaar toonaangevend leverancier van hoogtechnologische meet- en testapparatuur,  is eveneens in Herzele gelegen, op een boogscheut van Duet Interieur, al is dat lang niet de enige reden waarom Tom De Bont met hen in zee ging. 

“Want naast de kwaliteit van de producten en de nabijheid van de leverancier, geniet ik als klant ook van een correcte en professionele service en ondersteuning”, aldus Tom. “Investeren in een high-end product zoals de RTC360 is nu eenmaal een ingrijpende beslissing. Daarom nodigde Lasertopo me uit op een werf, waar ik zelf met het toestel aan de slag kon en de nodige duiding kreeg, nog voor ik de scanner daadwerkelijk aankocht. Via die hands-on ervaring leerde ik het toestel kennen. Mocht het nodig zijn, kan ik bovendien altijd bij Lasertopo terecht voor een opleiding op maat of advies door een van de drie interne gecertificeerde landmeters. Ook voor het jaarlijks onderhoud van het toestel, inclusief kalibratie, staat het bedrijf in. Er zijn trouwens regelmatig software-updates. Innovatie staat hier hoog op de agenda.” 

Tom De Bont was snel verkocht, maar om ook moeilijke beslissers over de streep te trekken biedt Lasertopo de scanner te huur aan. Zo leert de klant het product op een degelijke manier kennen. De ervaring leert dat na de huurperiode de gebruikers in veel gevallen overgaan tot aankoop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details