NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Smaller, harder, better, stronger

Smaller, harder, better, stronger

Maandenlang hield Kesseböhmer de sector in spanning. De Duitse fabrikant van kastinrichtingen en beslag zou op de 60ste editie van Interzum uitpakken met iets gloednieuws. Kesseböhmer stelde, zoals gewoonlijk, niet teleur. Het lanceerde FREEspace, de nieuwe generatie klepbeslag met een veer om kastdeurtjes naar boven open te klappen – kleiner, sterker en mooier dan ooit. Je vindt de FREEspace al bij Van Opstal in België en Nederland.

“Met de FREEspace brengt Kesseböhmer een innovatie in technologie, functie en ontwerp op de markt van het klepbeslag”, vertelt Jacques Werbrouck, gedelegeerd bestuurder van Van Opstal. 

Minimalistisch klepbeslag
“De eerste grote vernieuwing is het formaat. De FREEspace is teruggebracht tot de essentie. In de kast vraagt het systeem nauwelijks plaats en de veer is ingewerkt in de arm van het beslag. Zo hou je meer voorraadruimte over in de kast.” Toch hoeft deze slanke versie van klepbeslag niet onder te doen qua power. Het beslag draagt frontdeuren tot 11 kilo. Tegen eind 2019 komt Kesseböhmer met klepbeslag dat tot 15 kilo kan dragen. De systemen passen op fronten met een deurhoogte van 200 tot 650 millimeter. Het beslag is ook geschikt voor de push-to-opensystemen, waarbij de greeploze kastdeur opent als je erop drukt. 

FREEspace

In de kast vraagt het systeem nauwelijks plaats en de veer is ingewerkt in de arm van het beslag. (Beeld: Kolja Bolewicz)


Gemak in installatie
“Een tweede vernieuwing is de technologie. Het beslag heeft een soft-close-technologie om de kastdeur in elke positie te openen, en die ook stil te sluiten. Bovendien is het systeem heel eenvoudig te installeren. Het klepbeslag is voorzien van twee uitsteeksels om het systeem nauwkeurig op de zijwand van de kast te positioneren. Met één voorgemonteerde schroef bevestig je het beslag. Alles hangt al aan het beslag en je kunt geen enkel onderdeeltje verliezen. De kastdeur wordt zonder gereedschap eenvoudig op de arm van het klepbeslag geklikt. Dat alles scheelt enorm in gemak voor de installateur.” Je kunt de kastdeur ook nog in drie dimensies aanpassen. En het beslag heeft een geïntegreerde begrenzer om de openingshoek te verkleinen of te vergroten. Zo kies je zelf hoe ver de kast mag openzwaaien. Het beslag is gemaakt van vezelversterkte kunststof waardoor het een eeuwigheid meegaat. 

Vier kleurencombinaties
Het klepbeslag heeft nog een derde troef en dat zijn z’n looks. Vergeet de klassieke lelijke scharnieren, de zichtbare veer en de plastic afdekkap. Dit minimalistische klepbeslag – zónder afdekkap – mag worden gezien. Je kiest uit vier kleurencombinaties: wit en vernikkeld, grijs en vernikkeld, antraciet en vernikkeld of volledig zwart. 

FREEspace

Wit en vernikkeld, een van de vier uitvoeringen van FREEspace.

Tijdens de Interzumbeurs viel Kesseböhmer in de prijzen. Ze kregen de Interzum Award voor Intelligent Material & Design 2019 en de Red Dot Award voor beste productontwerp van het jaar.

Van Opstal
Van Opstal is exclusieve verdeler van de bekendste merken van beslag en accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw. Met vestigingen in Aartselaar en Apeldoorn, negen vertegenwoordigers permanent op de baan in de Benelux en een assortiment van meer dan 30.000 artikelen vinden de grootste kastenbouwers de weg naar de handelaar. Van Opstal heeft een grote voorraad van alle beslagsystemen van Kesseböhmer. Alles is onmiddellijk beschikbaar en leverbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details