NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Slordig afgewerkte kanten zijn verleden tijd
Het unieke patroonlijmsysteem met exacte lijmdosering maakt dat je kantstukken efficiënt en eenvoudig kunt aanbrengen met perfecte hechtingskwaliteit.

Slordig afgewerkte kanten zijn verleden tijd

Het veelzijdig systeem van de Duitse fabrikant realiseert propere en nauwelijks zichtbare lijmnaden. Voor het beste resultaat kan je gebruik maken van bijhorende accessoires zoals de afkortmachine of de kantenfrees.

De CONTURO is het hart van het Festool-systeem en staat in voor het verlijmen. Het unieke patroonlijmsysteem met exacte lijmdosering maakt dat je kantstukken efficiënt en  eenvoudig kunt aanbrengen met perfecte hechtingskwaliteit. Bovendien laat de CONTURO een snelle kleurwisseling toe en let het systeem er op dat de lijm niet verkookt of verkleurt en naar behoefte opgesmolten wordt. Met de CONTURO-kantenlijmer bekant je zowel eenvoudige rechthoekige delen als de meest complexe vormen met een minimale buitenradius van 25 tot 30 millimeter en een binnenradius van 50 millimeter. De CONTURO verwerkt snel en eenvoudig kanten in alle klassieke uitvoeringen zoals hout, kunststof en melamine met een hoogte van 18 tot 65 millimeter en een kantdikte van 0,5 tot 3,0 millimeter. 

Het ingebouwde opbrengsysteem garandeert een optimale gewichtsverdeling.

Ook springt de uitstekende ergonomie van de CONTURO in het oog. Het ingebouwde opbrengsysteem garandeert een optimale gewichtsverdeling. Zo wordt de druk van de handgrepen automatisch naar de aandrukrol geleid waardoor het werk minder inspanning vergt. Daarnaast vindt de krachtontplooiing altijd plaats op de juiste plek omdat de machine vanaf de bovenzijde van het werkstuk stevig en stabiel wordt geleid. Daardoor is het makkelijker om de kanthoogte in te stellen en heb je een beter zicht op de kantverlijming door de steuntafel. Bovendien kan je de CONTURO zowel mobiel als stationair gebruiken. 

Met de CONTURO-kantenlijmer bekant je zowel eenvoudige rechthoekige delen als de meest complexe vormen.

Accessoires voor de perfecte kantafwerking

De perfecte kantenafwerking bestaat uit meer dan enkel het verlijmen. Voor verdere stappen kan je rekenen op andere gereedschappen van Festool. Zo kan je om het werkstuk stevig te klemmen een beroep doen op de MFT-3 tafel. Die biedt maximale houvast door de speciaal hiervoor ontwikkelde spanelementen. Om ronde platen te bekanten gebruik je het vacuümspansysteem VAC SYS dat werkstukken snel en veilig vastzet en vervolgens 360 graden draaibaar en tot 90 graden zwenkbaar maakt. 

Bovendien is een optimale voorbereiding van het werkstuk een absolute must voor een perfecte kantenafwerking. De invalcirkelzaag TS(C) 55 en de Festool-bovenfrezen OF (1400 of 2200) verwezenlijken 100 procent zuivere en splintervrije materiaalkanten. Daarnaast kan je makkelijk de overtollige kantenband afkorten met het handig Festool afkantgereedschap KP 65/2 door de kantenband tussen de afkortmessen te plaatsen. Vervolgens plaats je het afkantgereedschap tot aan de aanslag parallel aan het werkstuk en druk je de handgrepen samen. De tafelsteun aan beide kanten van het afkantgereedschap maakt het mogelijk om kanten in gelijke mate zowel links als rechts netjes en strak af te korten.

Om ronde platen te bekanten gebruik je het vacuümspansysteem VAC SYS dat werkstukken snel en veilig vastzet en vervolgens 360 graden draaibaar en tot 90 graden zwenkbaar maakt.

Festool beschikt ook voor de laatste bewerkingen over het juiste gereedschap. Door de kantenfrees MFK 700 Basic met kogellagerrem krijg je streeploze resultaten. Om de kant te perfectioneren gebruik je de schraper van duurzaam massief hardmetaal met geïntegreerde radii R1, R1.5 en R2 millimeter. Ook om te schuren en te polijsten tot een perfect eindresultaat heeft Festool de bijpassende systeemaccessoires. Slordige kantenafwerking behoort dus met de CONTURO-kantenlijmer tot het verleden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details