NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Slimme oplossing voor meubelverlichting
LMC verdeelt ook de producten van het Italiaanse merk L&S, waaronder dit MEC-DRIVER-systeem. Deze slimme oplossing voor meubelverlichting realiseert een snoerloze combinatie van transformator en schakelsysteem.

Slimme oplossing voor meubelverlichting

Interieurbouwers moeten afwegen of ze de integratie van meubelverlichting voor hun projecten al dan niet uitbesteden. Dat is vaak geen gemakkelijke beslissing. Maar een gemis aan kennis, schrik voor dure nazorg en wantrouwen in de kwaliteit zijn factoren die velen weerhouden om er zelf mee aan de slag te gaan.

De Italiaanse fabrikant L&S ontwikkelde met het MEC-DRIVER-systeem een modulaire oplossing, die de transformator en het schakelsysteem snoerloos combineert en eindeloos veel mogelijkheden biedt. Kris De Prycker, Product Expert bij LMC, licht in deze reportage de werking van deze compacte, slimme oplossing voor meubelverlichting toe. De specialist uit Beervelde verdeelt de producten van het merk – uiteraard met CE-label.

We schrijven 1925 als Léon Masson ijzerwaren voor de lokale meubelmaker begon te maken. Bijna 100 jaar later is LMC uitgegroeid tot een gespecialiseerde toeleverancier in functioneel meubel- en interieurbeslag, die de professionele meubelmaker en interieurbouwer ondersteunt bij de realisatie van zijn projecten. Het assortiment omvat verbinders, draaibeslag, geleiders, sloten, accessoires, meubeluitrusting, meubelgrepen en meubelverlichting, goed voor meer dan 10.000 productreferenties in een magazijn met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De firma is de vaste partner van heel wat A-merken voor de verdeling van hun producten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De Bluesmart controlemodule kan ook met een app op de smartphone aangestuurd worden.

Modulair systeem

Ook de producten van het Italiaanse merk L&S behoren tot het gamma, bijvoorbeeld het MEC-DRIVER-systeem. Deze slimme, modulaire oplossing voor meubelverlichting realiseert een snoerloze verbinding van de transformator en het schakelsysteem. 

“Dit systeem is geschikt voor 12 V en 24 V verlichting, op een paar uitzonderingen na. Je kiest een transformator met het gewenste vermogen: 18, 36 of 48 W voor zowel 12 V als 24 V. 60 W is er ook nog voor 12V en 24 V, 72 W en 90 W voor 24 V. Vervolgens bepaalt de module welke spanning je erop wil laten functioneren. Deze controlemodule geeft je de mogelijkheid om alles op één kanaal te bedienen, of tot vier verschillende kanalen te gaan”, vertelt Kris De Prycker. 

“De vakman kan trouwens ook kiezen uit verschillende schakelsystemen: een zichtbare schakelaar, een onzichtbare schakelaar voor een draai- of schuifdeur, een afstandsbediening en een bewegingssensor. Er kunnen tot tien schakelsystemen op één module geprogrammeerd worden en één schakelsysteem kan tot zes modules aansturen. Deze schakelsystemen bieden bovendien een aantal bijkomende mogelijkheden met onder meer instelbare brandtijd en detectie-afstand.”

Er kunnen tot tien schakelsystemen op één module geprogrammeerd worden. Dat kan een zichtbare of onzichtbare schakelaar zijn, maar ook een bewegingssensor of afstandsbediening.

Smart of Bluesmart

De controlemodule bestaat in twee versies: Smart en Bluesmart. De Smart is er voor 12 V en 24 V en kan tot acht eenheden tegelijk (op één en hetzelfde kanaal) aansturen. Met een extra verdeler kunnen er dat bij 12 V zelfs nog meer zijn. “De Bluesmart module kan tot vier verschillende kanalen apart bedienen en dat eveneens voor 12 V en 24 V verlichting. Onafhankelijk van het type module – Smart of Bluesmart – kan de gebruiker bij een 12 V verlichting kiezen voor wit aanpasbaar of niet. Bij een 24 V verlichting kan men niet voor de wit aanpasbare variant kiezen”, geeft de Product Expert van LMC aan. “De Bluesmart-module kan bovendien ook met een smartphone bediend worden. Hiervoor moet je enkel de app downloaden en daarna alle eenvoudig aangegeven stappen volgen om de configuratie te voltooien. Professionals die meer informatie willen over deze oplossing en/of een montageopleiding willen volgen, kunnen hiervoor trouwens steeds bij ons terecht.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details