Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sectornieuws

Slimme apparaten inzetten om diefstal te voorkomen

Slimme apparaten worden steeds populairder onder de samenleving. 25 van de 100 Nederlanders bezit zo’n slim object. Deze apparaten zijn verbonden met het Internet en kunnen de omgeving monitoren, gegevens en instructies ontvangen, statussen doorgeven en actie ondernemen op basis van informatie die al is doorgegeven.

Naamloos-1

19 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Dit hulpmiddel kan op veel verschillende aspecten worden toegepast, zo ook om diefstal te voorkomen. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er bij verschillende gebouwen en transportmiddelen worden ingebroken. Dit kan voor een onveilig gevoel zorgen. Hiervoor zijn er slimme apparaten op de markt gebracht die bij dit soort situaties kunnen helpen.

In eerste instantie zou je denken aan slimme beveiligingscamera’s, maar ook apparaten waar je misschien niet zo snel aan denkt. In dit artikel hebben we alle slimme apparaten die bijdragen aan een veiligere omgeving op een rijtje gezet.

Slimme raamdecoratie.

Een van zo’n slim hulpmiddel waar je niet zo snel aan denkt is raamdecoratie. Automatische gordijnen zijn alweer een tijdje op de markt. Het is makkelijk om aan te brengen in en te bedienen. Dit kan via een afstandsbediening en je telefoon die vaak al bij de hand is. Je kunt met slimme raamdecoratie de privacy in de ruimte goed waarborgen. Het wordt niet voor niets slimme raambekleding genoemd, want met elektrische rolgordijnen kan je namelijk overal met een internetverbinding bedienen (op een verre afstand) en zelfs op een tijdschema. Hierdoor denken inbrekers dat er iemand aanwezig is.

Slim alarm

Een elektrisch alarmsysteem is misschien wel een van de meest voor de hand liggende manieren om te beveiligen tegen inbrekers. Wanneer je een elektrisch alarm installeert gaat er een alarm af als er een indringer je huis betreedt. Een slim alarmsysteem heeft verschillende componenten, onder meer bewegingssensoren, deur- raamsensoren en een alarmsirene. Het voordeel van dit intelligente systeem is niet alleen de hoge en effectieve veiligheid, maar profiteer je ook van het comfort. Als er sprake is van een openstaand raam of sensoren een onbekende beweging detecteren, wordt er via de smartphone degene die gekoppeld is op de hoogte gebracht.

Slimme deurbel

Met een slimme deurbel kun je via je smartphone zien wanneer er wordt aangebeld en wie er voor de deur staat. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld niemand aanwezig is. Maar deze slimme deurbel heeft ook bewegingsdetectie waardoor je ook mensen ziet aankomen die niet aanbellen maar wel proberen binnen te komen. Daarnaast heeft het apparaat ook persoonsherkenning. De bel geeft een melding door naar je mobiele telefoon als er iemand op de stoep staat of iemand herkent. Zo ben je altijd op de hoogte van gewenst maar ook ongewenst bezoek! Slimme deurbellen heb je op batterij en bedraad. Bij de videodeurbel op batterij krijg je een kabel waarmee je kan opladen en bij de bedraadde videodeurbellen zijn doorlopend voorzien van stroom.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details